JS
Wat: Elegantie, finesse en karakter
Omdat: Vanwege zijn vermogen om in de loop van de tijd te evolueren
Ideaal bij: Lamsvlees of zalm
JS
Wat: Elegantie, finesse en karakter
Omdat: Vanwege zijn vermogen om in de loop van de tijd te evolueren
Ideaal bij: Lamsvlees of zalm
Deze zeer goed gestructureerde pinot noir heeft ook een heleboel heldere bramen- en bosbessenaroma's, plus kruidige en wortelachtige boventonen. Ondanks al het fruit vooraan in de mond, wordt het beslist droog in de lange afdronk, die behoorlijk wat eikenhout bevat, maar ook veel bergfrisheid. Drinken of vasthouden.
Zonder die ene die in twee talen is geschreven, Italiaans en Duits, zou deze Pinot Noir gemakkelijk kunnen worden aangezien voor een van de (vele) goede Bourgondische rode wijnen. Dezelfde elegantie. Zelfde finesse. Zelfde karakter. Maar (gelukkig) deze keer komt de fles die voor ons ligt niet uit Frankrijk maar uit het hart van Alto Adige. En om precies te zijn, uit de kelder van de abdij van Novacella. Fermentatie in roestvrij staal met maceratie op de schillen gedurende 15 dagen, na rekken en malolactische conversie rijpt deze wijn 24 maanden in Franse barriques en tonneaux. Het resultaat is een glas dat een prachtige robijnrode kleur aanneemt met roze tinten. In de neus valt direct het typische rode fruit op. Vooral zwarte kers en zwarte bes. Dan kreupelhout, kaneel en kruidnagel. Zoals verwacht is het een uiterst elegante en verleidelijke wijn, goed ondersteund door de juiste zuurgraad die zijn natuurlijke fluweelzachte ziel niet aantast. Een wijn waarvan de producenten zeker weten dat hij geen haast heeft om in het glas te belanden. Op de juiste manier bewaard, in het donker en in een koele, vochtige kelder, kan het gemakkelijk 20 jaar wachten, rijpen en evolueren tot het een klein levend kunstwerk wordt. Op tafel weet hij zowel vlees- als visgerechten te verrijken. Lekker bij lamsvlees en zalm.
Je kunt niet denken aan de wijnbouw in Alto Adige en je blik niet richten op de heuvels die de wijngaarden van de historische kelder van de Novacella-abdij herbergen. Deze wordt immers tot de oudste nog actieve ter wereld gerekend. De eerste documentaire sporen die spreken van de abdij dateren uit 1100. In 1177, om precies te zijn, erkende paus Alexander III het klooster als bezitter van de nabijgelegen wijngaarden en door de eeuwen heen, door schenkingen, stichtingen, aankopen en uitwisselingen, de Opatija vergaarde aanzienlijke landgoederen van wijngaarden. Een deel daarvan is nog steeds beschikbaar in het bedrijf. Vanaf de bodem van de vallei, d.w.z. vanaf ongeveer 600 meter boven zeeniveau, reiken de wijngaarden van Novacella in feite tot bijna 900 meter boven zeeniveau. Ook vandaag de dag brengen veel boeren hun beste druiven naar de abdijkelder, om ze met zorg te verwerken en om te zetten in excellente wijnen die over de hele wereld gewaardeerd worden.
Als u Pinot Nero Riserva "Praepositus" Alto Adige DOC 2020 van Abbazia di Novacella wilt kopen met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Pinot Nero Riserva "Praepositus" Alto Adige DOC 2020 van Abbazia di Novacella bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere producten wijnen klaar voor levering