Bruno Paillard is een huis geboren uit de droom en de vastberadenheid van de oprichter, die erin slaagt zich met elegantie en originaliteit te vestigen in het prestigieuze universum van de Champagne. Het verhaal begint in 1975 in Reims, de hoofdstad van de Champagne, waar Bruno Paillard, afkomstig uit een familie met eeuwenoude wijnwortels, besluit zijn eigen pad te volgen. Na jarenlange ervaring als wijnmakelaar leidde de ambitie om een champagne met een uniek karakter te creëren ertoe dat hij zijn Jaguar verkocht om de eerste gelden te investeren in de oprichting van zijn huis. Paillard verbouwt de typische druivensoorten van de regio: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Van de 32 hectare grond bevinden zich er 12 in gebieden die zijn geclassificeerd als Grand Cru, een symbool van de voortreffelijkheid van het terroir. Respect voor het milieu en duurzaamheid zijn de pijlers van de wijnbouw van het bedrijf, die de biodiversiteit in de wijngaarden bevordert en het gebruik van herbiciden en pesticiden vermijdt. Hier fungeren rozen die aan de randen van de rijen zijn geplant als voorhoede en signaleren ze onmiddellijk de aanwezigheid van ziekten die de wijnstokken kunnen beschadigen. In de kelder is een van de centrale momenten bij het maken van champagne het moment van het maken van de cuvées. Tijdens de maanden tussen januari en Pasen werkt het team aan blends, waarbij gebruik wordt gemaakt van reservewijnen die teruggaan tot de jaren tachtig. Op elke fles staat dan duidelijk de datum van uitstorting vermeld. Met deze informatie kunnen kenners de evolutionaire staat van champagne kennen op het moment van aankoop.
Gratis retourneren
Toegewijde hulp