Nederlands België BESTEL VIA DE TELEFOON: +32 080029990
KIES DE TAAL NL FR Blogs
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

"Teresa Manara" Chardonnay Late Oogst Salento IGP 2021

"Teresa Manara" Chardonnay Vendemmia Tardiva Salento IGP 2021.
Cantele
jaar: 2021
Herkomst: Apulië, Guagnano (LE)
77
€ 23,60 € 21,30 -10%
Formaat 0.75l. (€ 28,40/liter)
code S4841
Opgedragen aan een geweldige vrouw

Wat: Late oogst van Chardonnay-druiven
Omdat: Voor liefhebbers van blanken die goed kunnen verouderen
Ideaal bij: Vismenu of hoofdgerechten op basis van wit vlees

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
"Teresa Manara" Chardonnay Vendemmia Tardiva Salento IGP 2021
Cantele
jaar: 2021
Herkomst: Apulië, Guagnano (LE)
€ 23,60 € 21,30 -10%
Formaat 0.75l. (€ 28,40/liter)
code S4841
Opgedragen aan een geweldige vrouw

Wat: Late oogst van Chardonnay-druiven
Omdat: Voor liefhebbers van blanken die goed kunnen verouderen
Ideaal bij: Vismenu of hoofdgerechten op basis van wit vlees

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
"Teresa Manara" Chardonnay Late Oogst Salento IGP 2021 - Cantele

Alleen geweldige wijnen kunnen worden opgedragen aan een geweldige vrouw. Zoals deze Teresa Manara, echtgenote van de oprichter van het bedrijf, die in moeilijke jaren uit liefde besluit haar vaderland te verlaten om haar fortuin te gaan zoeken in het hart van Puglia. Deze ongelooflijke wijn is ook opgedragen aan Teresa Manara, het resultaat van een late oogst van Chardonnay-druiven. De druiven, met de hand geoogst in kleine containers, worden voorzichtig geperst om te voorkomen dat de gouden schillen de most bruin maken. Het eerste deel van de alcoholische gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. Vervolgens wordt de nog gistende most gedecanteerd in barriques om zijn transformatie te voltooien. Ten slotte, aan het einde van de gisting, rust de wijn "sur lie", op zijn droesem, in Franse eiken barriques, half nieuw en half tweede passage. Na ongeveer 12 maanden is de wijn eindelijk klaar om gebotteld te worden. Deze late oogst van Cantele is onmiddellijk uitstekend en kan zelfs 8 of 10 jaar op natuurlijke wijze evolueren. Mits natuurlijk goed bewaard, op een koele plek uit de buurt van licht. Aangegeven als aperitief, het is de witte wijn om te serveren als je jezelf wilt trakteren op een speciale avond. Uitstekend bij alle visgerechten, voldoende body en karakter om zelfs bij hoofdgerechten op basis van wit vlees stand te houden.

Een compleet tegenovergesteld verhaal. En daarom nog fascinerender. We hebben het over Cantele, een van de meest geliefde en gewaardeerde Apulische wijnmakerijen, door liefhebbers en professionals, in alle uithoeken van de wereld. Een verhaal integendeel sinds het begin, toen in 1950 Giovanni Battista Cantele, uit het Veneto van Pramaggiore, met zijn vrouw Teresa Manara, uit Romagna uit Imola, besloot om van Noord-Italië naar Puglia, in de provincie Lecce, te verhuizen. De stamvader van de familie, moet gezegd worden, was al bezig met de bulkwijnmarkt. Het tweede achterwaartse pad is in plaats daarvan gekoppeld aan de geboorte van het bedrijf. We zijn in 1979 en in dit geval is de beslissing genomen om uit te gaan van het uitsluitend op de markt brengen van gebottelde wijnen, om vervolgens in de tijd terug te gaan langs alle stadia van de productieketen. De eerste oogst dateert namelijk van 1992 en in 1999 werd de boerderij opgericht. Sindsdien zijn de activiteiten van de familie Cantele onverminderd doorgegaan, tot 2002, het jaar van de oprichting van de nieuwe kelder in Guagnano, in het hart van de Salice Salentino DOC. Vandaag is het bedrijf zowel op de belangrijkste buitenlandse markten als in het binnenland gevestigd en behoort het met name tot de meest gewaardeerde bedrijven in zijn regio.

TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
 • TypologieWit Nog Droog IGT
 • Herkomst Apulië
 • Druiven 100% Chardonnay
 • Sensatie Licht goudgeel. Citrustonen duidelijk aanwezig en fris, limoen en grapefruit, muskus en mimosa. Zacht wit ondersteund door een verfrissende zure structuur. Dorstlessend maar ook vol en beslissend in de mond met hints van gele perzik, acaciahoning, verse amandelen en hazelnoten. Een afdronk bezield door een intense, vlezige, gepassioneerde en mediterrane mariene smaak.
 • Vinificatie De druiven, met de hand geoogst in kleine containers, worden voorzichtig geperst om te voorkomen dat de gouden schillen de most donkerder maken, die wordt gekoeld tot 10°C om de natuurlijke klaring te bevorderen. Het eerste deel van de alcoholische gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks en de temperatuur wordt altijd rond de 18°C ​​gehouden. De gistende most wordt vervolgens in barriques geplaatst waar de gisting is voltooid. Aan het einde van de gisting rust de wijn gedurende ongeveer 50 maanden in Franse eikenhouten barriques, 50% nieuw en 2% 12e passage.
 • Alcoholgehalte 14.5% vol
 • allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
 • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. Minimaal 15 minuten voor serveren openen
 • Servicetemperatuur 14 graden
 • GlasRijnland
 • Wanneer te drinken van veroudering
 • Wedstrijd Aperitief, vismenu
De wijngaard
 • Grond Middelgrote kalksteen
 • Blootstelling en hoogte Zuidwesten
 • Kweekmethode Leivorm met guyotsnoei
 • Plantdichtheid 5000
Aantekeningen van de productie
 • Italië

 • Zing ze

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u "Teresa Manara" Chardonnay Vendemmia Tardiva Salento IGP 2021 van Cantele wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Witte Fermo Secco IGT-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Teresa Manara" Chardonnay Vendemmia Tardiva Salento IGP 2021 van Cantele bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere producten wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp