Nederlands België BESTEL VIA DE TELEFOON: +32 080029990
KIES DE TAAL NL FR Blogs
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

"Anzenas" Cannonau Sardinië DOC 2021

"Anzenas" Cannonau Sardegna DOC 2021.
92

DE

organisch
Geven
Bekroonde wijn
Dolianova
jaar: 2021
Herkomst: Sardinië, Dolianova (SU)
10
€ 17,00 € 14,50 -15%
Formaat 0.75l. (€ 19,33/liter)
code S1339
Warm en omhullend

Wat: Typische Cannonau van Sardinië DOC
Omdat: Voor zijn vaag etherische geur
Ideaal bij: rood vlees

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
PRIJSWINNAAR PRIJSWINNAAR
"Anzenas" Cannonau Sardegna DOC 2021
Dolianova
jaar: 2021
Herkomst: Sardinië, Dolianova (SU)

92

Decanter


€ 17,00 € 14,50 -15%
Formaat 0.75l. (€ 19,33/liter)
code S1339
Warm en omhullend

Wat: Typische Cannonau van Sardinië DOC
Omdat: Voor zijn vaag etherische geur
Ideaal bij: rood vlees

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
"Anzenas" Cannonau Sardinië DOC 2021 - Dolianova

Cantina Sociale di Dolianova biedt dit rood met een groot karakter. Het heet Anzenas en het is een typische Cannonau di Sardegna DOC. Volgens de voorschriften wordt aan de blend 90% van de Cannonau-druiven toegevoegd en 10% van de andere inheemse rode druiven. Alle wijnstokken geteeld door de leden van de coöperatie in de buurt van de kelder. Een plek die even mooi als moeilijk is, gekenmerkt door middelzware bodems, met een subaride klimaat. Na de oogst worden de druiven eerst ontsteeld en gekneusd, daarna gaan ze naar de gisting die 8-10 dagen duurt. Na het rekken wordt de wijn gedecanteerd in tanks van verglaasd cement, waar hij een malolactische gisting ondergaat en vervolgens een paar maanden rijpt. Het wordt op zijn vroegst op 10 april na de oogst vrijgegeven voor consumptie. Dankzij zijn grote body geniet deze wijn van een goede levensduur. Idealiter wordt de kurk binnen 4 of 5 jaar na de oogst ontkurkt. Intense robijnrode kleur met granaatreflecties, de neus onthult intense en aanhoudende aroma's. Het is vaag etherisch, wijnachtig, met duidelijke hints van wilde bessen. In de mond is het echter warm en omhullend. Een wijn met een sterke persoonlijkheid en terecht tannine. Heerlijk bij het sappigste vlees. Perfect als de sintels sissen onder de grill.

Opgericht in 1949 door vijfendertig wijnmakers, is Cantine di Dolianova in de loop van de tijd gegroeid en bloeiend, waarbij doelen werden bereikt die op dat moment zeker niet eens in de verste verte ondenkbaar waren. Vandaag zijn er meer dan driehonderd leden en, heel belangrijk om te onderstrepen, velen van hen zijn nu de kinderen of kleinkinderen van de stichtende leden. In een soort generatieovergang, zeer gewaardeerd in de wijnwereld. Vandaag kunnen de Cellars dus rekenen op een patrimonium van ongeveer 1200 hectare eigen wijngaarden, grotendeels geconcentreerd in Parteolla, in het zuiden van Sardinië, een van de zonnigste delen van het eiland. Dankzij dit erfgoed kunnen de verkopers van het bedrijf meer dan vier miljoen flessen per jaar verkopen. Deze cijfers maken Dolianova tot een van de grootste en meest deugdzame realiteiten in de sector in een wijnbouwpanorama zoals dat van Sardinië. De productie van het wijnhuis is (zoals het hoort) gericht op de vele inheemse wijnstokken van het eiland. Van Cannonau, tot Monica, van Nuragus, tot Vermentino, tot Nasco, tot Barbera Sarda en Moscato.

TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
 • TypologieRode wijn Doc Fermo
 • Herkomst Sardinië
 • Druiven Cannonau 90%, 10% inheemse rode druiven
 • Sensatie Intens en aanhoudend boeket, etherisch, vonous, met hints van wilde bessen. Smaak, warm en omhullend, vol, terecht tannine. Ideaal bij gebraden vlees, wild en kazen met een sterke en kruidige smaak.
 • Vinificatie De druiven worden, na het ontstelen, gefermenteerd, wat plaatsvindt gedurende 8-10 dagen bij een temperatuur van 26°C. Na het in een rekken plaatsen wordt de wijn gedecanteerd in verglaasde betonnen tanks, waar hij een malolactische gisting ondergaat en vervolgens een paar maanden rijpt. Het wordt ten vroegste op 1 april na de oogst vrijgegeven voor consumptie.
 • Alcoholgehalte 14,5% vol
 • allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
 • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Koel minstens 24 uur voor het opdienen. 5 minuten voor serveren openen
 • Servicetemperatuur 16 graden
 • GlasBordeaux
 • Wanneer te drinken Binnen 5 jaar
 • Wedstrijd Vlees menu
De wijngaard
 • Grond Middelzware bodems bestaande uit kleiachtige kalksteen.
 • Blootstelling en hoogte Zuidwesten
 • Kweekmethode Guyot
 • Plantdichtheid 4500
Aantekeningen van de productie
 • Italië

 • Cantina Soc Di Dolianova Lok S. Esu SS 387 km. 17,150 09041 Dolianova (SU)

De prijzen
 • Decanter World Wine Awards BRONS
 • Karaf 92

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u "Anzenas" Cannonau Sardegna DOC 2021 van Dolianova wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Vino Rosso Doc Fermo-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Anzenas" Cannonau Sardegna DOC 2021 van Dolianova bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp