Nederlands België BESTEL VIA DE TELEFOON: +32 080029990
KIES DE TAAL NL FR Blogs
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

Mousserende wijn "Caralis" Brut Chardonnay

Spumante "Caralis" Brut Chardonnay.
Dolianova
Herkomst: Sardinië, Dolianova (SU)
8
€ 14,50 € 12,00 -17%
Formaat 0.75l. (€ 16,00/liter)
code S1341
Elegant, intens met fruitige tonen

Wat: 100% Sardijnse Chardonnay
Omdat: Iets echt nieuws ervaren
Ideaal bij: Aperitief, vishapjes en rauwkost van zeevruchten

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
Spumante "Caralis" Brut Chardonnay
Dolianova
Herkomst: Sardinië, Dolianova (SU)
€ 14,50 € 12,00 -17%
Formaat 0.75l. (€ 16,00/liter)
code S1341
Elegant, intens met fruitige tonen

Wat: 100% Sardijnse Chardonnay
Omdat: Iets echt nieuws ervaren
Ideaal bij: Aperitief, vishapjes en rauwkost van zeevruchten

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
Mousserende wijn "Caralis" Brut Chardonnay - Dolianova

Cáralis is een brut mousserende wijn voorgesteld door Cantina Sociale di Dolianova. Een bubbel dus, afkomstig uit een warm en ongebruikelijk gebied. Een goede gelegenheid om iets echt nieuws te ervaren. De basis is Chardonnay van de wijngaarden op enkele kilometers van de kelder. Een plek die wordt gekenmerkt door een subaride klimaat. Na het oogsten wordt de most verkregen uit een zachte persing onmiddellijk gekoeld en vervolgens gescheiden van de droesem door statische sedimentatie. Zo begint de eerste fermentatie, geïnduceerd dankzij de inoculatie van geselecteerde gisten. Zodra de eerste gisting is voltooid, wordt de basiswijn verzonden voor de tweede gisting in een autoclaaf. Aan het einde van dit proces blijft de mousserende wijn dus een bepaalde tijd in contact met zijn droesem, waardoor hij een grotere complexiteit en smaakrijkdom krijgt. Pas dan wordt het definitief gebotteld. Licht strogeel met groenachtige reflecties, het glas is doorgroefd door miljoenen bubbels die snel naar de oppervlakte stijgen. De neus onthult een elegant, intens aroma met fruitige tonen. In de mond is hij echter aangenaam levendig, met een goede body en een aangename bloemige frisheid. Ideaal vanaf het moment van het aperitief, het past goed bij vishapjes en rauwkost van zeevruchten.

Opgericht in 1949 door vijfendertig wijnmakers, is Cantine di Dolianova in de loop van de tijd gegroeid en bloeiend, waarbij doelen werden bereikt die op dat moment zeker niet eens in de verste verte ondenkbaar waren. Vandaag zijn er meer dan driehonderd leden en, heel belangrijk om te onderstrepen, velen van hen zijn nu de kinderen of kleinkinderen van de stichtende leden. In een soort generatieovergang, zeer gewaardeerd in de wijnwereld. Vandaag kunnen de Cellars dus rekenen op een patrimonium van ongeveer 1200 hectare eigen wijngaarden, grotendeels geconcentreerd in Parteolla, in het zuiden van Sardinië, een van de zonnigste delen van het eiland. Dankzij dit erfgoed kunnen de verkopers van het bedrijf meer dan vier miljoen flessen per jaar verkopen. Deze cijfers maken Dolianova tot een van de grootste en meest deugdzame realiteiten in de sector in een wijnbouwpanorama zoals dat van Sardinië. De productie van het wijnhuis is (zoals het hoort) gericht op de vele inheemse wijnstokken van het eiland. Van Cannonau, tot Monica, van Nuragus, tot Vermentino, tot Nasco, tot Barbera Sarda en Moscato.

TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
 • TypologieSpumante Brut
 • Herkomst Sardinië
 • Druiven 100% Chardonnay
 • Sensatie Elegant, intens boeket met fruitige tonen. Levendige smaak met een goede body en een aangename bloemige frisheid. Ideale wijn voor aperitieven, aperitiefhapjes en rauwkost van zeevruchten.
 • Vinificatie De most verkregen uit een zachte persing wordt onmiddellijk gekoeld en vervolgens door statische sedimentatie van de droesem gescheiden en naar de eerste gisting gestuurd, uitgevoerd door geselecteerde gisten, bij een temperatuur van 12°C. voor een periode van ongeveer twee weken. Zodra de eerste gisting is voltooid, wordt de basiswijn in een autoclaaf gefermenteerd. Zodra de tweede gisting is voltooid, blijft de wijn in contact met de gisten en wordt vervolgens gebotteld.
 • Alcoholgehalte 12% vol
 • allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
 • Tips Op een koele plaats bewaren, uit de buurt van licht, fles rechtop. Minimaal 24 uur van te voren in de koelkast zetten. Open en serveer op dit moment
 • Servicetemperatuur 8 graden
 • GlasHoge tulp
 • Wanneer te drinken binnen 2 jaar
 • Wedstrijd Aperitief, vismenu
De wijngaard
 • Grond Middelzware bodems bestaande uit kleiachtige kalksteen
 • Blootstelling en hoogte Zuidwesten
 • Kweekmethode Guyot
 • Plantdichtheid 4500
Aantekeningen van de productie
 • Italië

 • Cantina Soc Di Dolianova Lok S. Esu SS 387 km. 17,150 09041 Dolianova (SU)

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u "Caralis" Brut Chardonnay mousserende wijn van Dolianova wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Brut mousserende wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast de mousserende wijn "Caralis" Brut Chardonnay van Dolianova bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere mousserende wijnen wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp