Nederlands België BESTEL VIA DE TELEFOON: +32 080029990
KIES DE TAAL NL FR Blogs
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

"Montesicci" Nasco di Cagliari DOC 2021

"Montesicci" Nasco di Cagliari DOC 2021.
Dolianova
jaar: 2021
Herkomst: Sardinië, Dolianova (SU)
Beschikbaar: 2
2
€ 17,00 € 13,90 -18%
Formaat 0.75l. (€ 18,53/liter)
code S1342
Aangename sappigheid en amandelachtige afdronk

Wat: 100% Nasco-druiven, een oude Sardijnse variëteit
Omdat: Voor zijn elegante en complexe aroma's
Ideaal bij: Belangrijke visgerechten, kazen van middelbare leeftijd

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
"Montesicci" Nasco di Cagliari DOC 2021
Dolianova
jaar: 2021
Herkomst: Sardinië, Dolianova (SU)
Beschikbaar: 2
€ 17,00 € 13,90 -18%
Formaat 0.75l. (€ 18,53/liter)
code S1342
Aangename sappigheid en amandelachtige afdronk

Wat: 100% Nasco-druiven, een oude Sardijnse variëteit
Omdat: Voor zijn elegante en complexe aroma's
Ideaal bij: Belangrijke visgerechten, kazen van middelbare leeftijd

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
"Montesicci" Nasco di Cagliari DOC 2021 - Dolianova

Montesicci is een Nasco di Cagliari DOC. Het wordt hier voorgesteld door de Cantina Sociale di Dolianova, een van de meest vitale en interessante realiteiten op het eiland. 100% Nasco-druiven, een oude variëteit van witte druif uit Sardinië. Autochtone wijnstok onbekend bij de meesten, het produceert karakteristieke en unieke wijnen. De leden van Dolianova hebben het altijd verbouwd in het gebied rond de wijnmakerij, waar de bodem een ​​gemiddelde textuur heeft, ideaal voor de juiste rijping van deze druiven, mede dankzij een klimaat dat hier kan worden gedefinieerd als "sub-aride". Na een nacht koude maceratie op de schillen, laat men de most 12 uur rusten op een lage temperatuur om hem delicaat te klaren. Dit wordt gevolgd door de inoculatie van geselecteerde gisten en de fermentatiefase die ongeveer 14 dagen duurt. Na de gisting begint een periode van verfijning in contact met de nobele droesem en na enkele maanden volgt de botteling. Deze witte wijn, die vandaag al goed is, kan dankzij zijn opmerkelijke structuur gemakkelijk lang in de kelder rijpen. Wanneer we hem ontkurken, zullen we een wijn ontdekken die wordt gekenmerkt door een prachtige strogele kleur, met elegante en complexe aroma's. Tonen van zoete kruiden, rozijnenbloemen en aangename hints van geroosterd fruit. In de mond is hij vol en aanhoudend, met een aangename sappigheid en een delicaat amandelachtige afdronk. Ideaal als combinatie met belangrijke visgerechten, of met kazen van middelbare leeftijd. Een paar jaar na de oogst wordt het een ideale metgezel bij meditatie.

Opgericht in 1949 door vijfendertig wijnmakers, is Cantine di Dolianova in de loop van de tijd gegroeid en bloeiend, waarbij doelen werden bereikt die op dat moment zeker niet eens in de verste verte ondenkbaar waren. Vandaag zijn er meer dan driehonderd leden en, heel belangrijk om te onderstrepen, velen van hen zijn nu de kinderen of kleinkinderen van de stichtende leden. In een soort generatieovergang, zeer gewaardeerd in de wijnwereld. Vandaag kunnen de Cellars dus rekenen op een patrimonium van ongeveer 1200 hectare eigen wijngaarden, grotendeels geconcentreerd in Parteolla, in het zuiden van Sardinië, een van de zonnigste delen van het eiland. Dankzij dit erfgoed kunnen de verkopers van het bedrijf meer dan vier miljoen flessen per jaar verkopen. Deze cijfers maken Dolianova tot een van de grootste en meest deugdzame realiteiten in de sector in een wijnbouwpanorama zoals dat van Sardinië. De productie van het wijnhuis is (zoals het hoort) gericht op de vele inheemse wijnstokken van het eiland. Van Cannonau, tot Monica, van Nuragus, tot Vermentino, tot Nasco, tot Barbera Sarda en Moscato.

TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
 • TypologieWitte DOC stille wijn
 • Herkomst Sardinië
 • Druiven ik ben 100% geboren
 • Sensatie Elegant en complex boeket met tonen van zoete specerijen, gedroogde bloemen en aangename hints van geroosterd fruit. Volle en aanhoudende smaak, met een aangename sappigheid en een delicaat amandelachtige afdronk. Ideaal als combinatie met belangrijke visgerechten indien jong geproefd, of met kazen van middelbare leeftijd. Een paar jaar na de oogst wordt het een ideale metgezel bij meditatie.
 • Vinificatie Na een nacht koude maceratie op de schillen laat men de most 12 uur rusten op lage temperatuur om hem subtiel te kunnen klaren. Inenting met geselecteerde gisten uit het schone gedeelte en fermentatie bij 14°C gedurende ongeveer 14 dagen. Door na de gisting te rekken begint de periode van verfijning in contact met de edele droesem gedurende de gehele periode voorafgaand aan het bottelen.
 • Alcoholgehalte 14,5% vol
 • allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
 • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. Minimaal 15 minuten voor serveren openen
 • Servicetemperatuur 14 graden
 • GlasRijnland
 • Wanneer te drinken binnen 2 jaar
 • Wedstrijd Vis menu
De wijngaard
 • Grond Middelzware bodems bestaande uit kleiachtige kalksteen
 • Blootstelling en hoogte Zuidwesten
 • Kweekmethode Guyot
 • Plantdichtheid 4500
Aantekeningen van de productie
 • Italië

 • Cantina Soc Di Dolianova Lok S. Esu SS 387 km. 17,150 09041 Dolianova (SU)

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u "Montesicci" Nasco di Cagliari DOC 2021 van Dolianova wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Vino Bianco DOC Fermo-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Montesicci" Nasco di Cagliari DOC 2021 van Dolianova bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp