Nederlands België BESTEL VIA DE TELEFOON: +32 080029990
KIES DE TAAL NL FR Blogs
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

"Perlas" Nuragus van Cagliari DOC 2022

"Perlas" Nuragus di Cagliari DOC 2022.
Dolianova
jaar: 2022
Herkomst: Sardinië, Dolianova (SU)
33
€ 14,00 € 11,00 -21%
Formaat 0.75l. (€ 14,67/liter)
code S1343
Een geweldige lokale wijn

Wat: Van Nuragus-druiven in zuiverheid
Omdat: Voor wie niet onopgemerkt wil blijven
Ideaal bij: Schaaldieren, edele vis en delicaat gearomatiseerde gerechten

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
"Perlas" Nuragus di Cagliari DOC 2022
Dolianova
jaar: 2022
Herkomst: Sardinië, Dolianova (SU)
€ 14,00 € 11,00 -21%
Formaat 0.75l. (€ 14,67/liter)
code S1343
Een geweldige lokale wijn

Wat: Van Nuragus-druiven in zuiverheid
Omdat: Voor wie niet onopgemerkt wil blijven
Ideaal bij: Schaaldieren, edele vis en delicaat gearomatiseerde gerechten

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
"Perlas" Nuragus van Cagliari DOC 2022 - Dolianova

Met zijn dikbuikige fles en gekleurde dop blijft deze Perlas, Nuragus di Cagliari DOC voorgesteld door Cantina Sociale di Dolianova, zeker niet onopgemerkt op tafel. Maar in dit geval is het uiterlijk niet het fundamentele onderdeel. In feite bevinden we ons in de aanwezigheid van een geweldige lokale wijn, het resultaat van een pure verwerking van Nuragus-druiven, inheems in Sardinië. Gecultiveerd door de leden van de coöperatie in de omgeving van de wijnmakerij, is deze oude lokale druif niet bang voor het subaride klimaat van het gebied. Eenmaal in de kelder worden de trossen snel verwerkt, te beginnen met een delicate persing om de most te verkrijgen. Daarna, na een statische decantatie, wordt het schone deel van het sap ongeveer 15 dagen gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur. Dit wordt gevolgd door een langzame verfijningsfase op de edele droesem en botteling in het voorjaar na de oogst. Licht strogele kleur met groenachtige reflecties, de neus is fris en zacht fruitig. In de mond is het delicaat, met een aangename zure uitdrukking. Juist deze typische kenmerken maken de Nuragus van Cantine Dolianova tot de ideale begeleider van schaaldieren, edele vis en meer in het algemeen gerechten met een delicate smaak.

Opgericht in 1949 door vijfendertig wijnmakers, is Cantine di Dolianova in de loop van de tijd gegroeid en bloeiend, waarbij doelen werden bereikt die op dat moment zeker niet eens in de verste verte ondenkbaar waren. Vandaag zijn er meer dan driehonderd leden en, heel belangrijk om te onderstrepen, velen van hen zijn nu de kinderen of kleinkinderen van de stichtende leden. In een soort generatieovergang, zeer gewaardeerd in de wijnwereld. Vandaag kunnen de Cellars dus rekenen op een patrimonium van ongeveer 1200 hectare eigen wijngaarden, grotendeels geconcentreerd in Parteolla, in het zuiden van Sardinië, een van de zonnigste delen van het eiland. Dankzij dit erfgoed kunnen de verkopers van het bedrijf meer dan vier miljoen flessen per jaar verkopen. Deze cijfers maken Dolianova tot een van de grootste en meest deugdzame realiteiten in de sector in een wijnbouwpanorama zoals dat van Sardinië. De productie van het wijnhuis is (zoals het hoort) gericht op de vele inheemse wijnstokken van het eiland. Van Cannonau, tot Monica, van Nuragus, tot Vermentino, tot Nasco, tot Barbera Sarda en Moscato.

TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
 • TypologieStille witte wijn
 • Herkomst Sardinië
 • Druiven Nuragus 100%
 • Sensatie Fris en zacht fruitig bouquet. Delicate smaak met een aangename zure uitdrukking. Uitstekend als aperitief, maar ook bij schelpdieren, edele vis, aperitiefhapjes en voorgerechten, op voorwaarde dat ze niet bedekt zijn met sterke smaakmakers.
 • Vinificatie Na een statische decantatie van de vrije uitloopmost, verkregen door een zachte persing van de druiven, wordt het schone gedeelte gedurende ongeveer 15 dagen gefermenteerd door geselecteerde gisten bij een temperatuur van 15° C. Rijping op edele droesem en botteling in het voorjaar na de oogst.
 • Alcoholgehalte 13% vol
 • allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
 • Tips Op een koele plaats bewaren, uit de buurt van licht, fles rechtop. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. 5 minuten voor serveren openen
 • Servicetemperatuur 12 graden
 • GlasBrede tulp
 • Wanneer te drinken Binnen 2 jaar
 • Wedstrijd Aperitief, Vis Menu.
De wijngaard
 • Grond Middelzware bodems bestaande uit kleiachtige kalksteen
 • Blootstelling en hoogte zuidwesten
 • Kweekmethode Guyot
 • Plantdichtheid 4500
Aantekeningen van de productie
 • Italië

 • Cantina Soc Di Dolianova Lok S. Esu SS 387 km. 17,150 09041 Dolianova (SU)

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u "Perlas" Nuragus di Cagliari DOC 2022 van Dolianova wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van stille DOC witte wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Perlas" Nuragus di Cagliari DOC 2022 van Dolianova bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp