Nederlands België BESTEL VIA DE TELEFOON: +32 080029990
KIES DE TAAL NL FR Blogs
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

"Prendas" Vermentino Sardinië DOC 2022

"Prendas" Vermentino Sardegna DOC 2022.
Dolianova
jaar: 2022
Herkomst: Sardinië, Dolianova (SU)
42
€ 16,00 € 13,50 -16%
Formaat 0.75l. (€ 18,00/liter)
code S1344
Aangenaam zuur

Wat: Van druiven die rijpen in een heet, bijna droog klimaat
Omdat: Voor de karakteristieke bittere ader in de afdronk
Ideaal bij: Zeevruchtenvoorgerecht, gegrilde of gestoofde vis

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
"Prendas" Vermentino Sardegna DOC 2022
Dolianova
jaar: 2022
Herkomst: Sardinië, Dolianova (SU)
€ 16,00 € 13,50 -16%
Formaat 0.75l. (€ 18,00/liter)
code S1344
Aangenaam zuur

Wat: Van druiven die rijpen in een heet, bijna droog klimaat
Omdat: Voor de karakteristieke bittere ader in de afdronk
Ideaal bij: Zeevruchtenvoorgerecht, gegrilde of gestoofde vis

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
"Prendas" Vermentino Sardinië DOC 2022 - Dolianova

Het heet Prendas en het is een van de goede wijnen die worden aangeboden door de Cantina Sociale di Dolianova, een van de mooiste coöperaties van Sardinië. Het is een eenvoudige en aangename Vermentino di Sardegna DOC, gemaakt van druiven die rijpen in een heet, zeer heet, bijna droog klimaat. 100% Vermentino, de trossen worden met de hand geoogst, na een zorgvuldige selectie van de meest geschikte percelen. Eenmaal in de kelder ondergaan de druiven een ontsteling, gevolgd door een zachte persing. De verkregen most wordt vervolgens geklaard door koude statische decantatie en de zuivere fractie wordt geïnoculeerd met geselecteerde gisten. Zo begint de delicate fase van de fermentatie, altijd uitgevoerd bij een gecontroleerde temperatuur, gedurende een periode van ongeveer veertien dagen. Aan het einde van dit proces blijft de wijn ongeveer 45 dagen in contact met zijn nobele droesem en wordt pas in het voorjaar na de oogst gebotteld om zijn kenmerken van versheid intact te houden. Bleke strogele kleur, met lichtgroene reflecties, de neus onthult intense bloemenaroma's, maar ook fris en fruitig. In de mond is hij daarentegen aangenaam zuur, met een delicaat en karakteristiek bittertje in de afdronk. Om hem op zijn gemak op tafel te zetten, laat hem gewoon geen goede vis missen. Uitstekend vanaf het (zee)voorgerecht, bij een gegrilde of gestoofde vis.

Opgericht in 1949 door vijfendertig wijnmakers, is Cantine di Dolianova in de loop van de tijd gegroeid en bloeiend, waarbij doelen werden bereikt die op dat moment zeker niet eens in de verste verte ondenkbaar waren. Vandaag zijn er meer dan driehonderd leden en, heel belangrijk om te onderstrepen, velen van hen zijn nu de kinderen of kleinkinderen van de stichtende leden. In een soort generatieovergang, zeer gewaardeerd in de wijnwereld. Vandaag kunnen de Cellars dus rekenen op een patrimonium van ongeveer 1200 hectare eigen wijngaarden, grotendeels geconcentreerd in Parteolla, in het zuiden van Sardinië, een van de zonnigste delen van het eiland. Dankzij dit erfgoed kunnen de verkopers van het bedrijf meer dan vier miljoen flessen per jaar verkopen. Deze cijfers maken Dolianova tot een van de grootste en meest deugdzame realiteiten in de sector in een wijnbouwpanorama zoals dat van Sardinië. De productie van het wijnhuis is (zoals het hoort) gericht op de vele inheemse wijnstokken van het eiland. Van Cannonau, tot Monica, van Nuragus, tot Vermentino, tot Nasco, tot Barbera Sarda en Moscato.

TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
 • TypologieWitte DOC stille wijn
 • Herkomst Sardinië
 • Druiven 100% Vermentino
 • Sensatie Intens bloemenboeket, fris en fruitig. Intense en aanhoudende smaak, zuur, met een delicate en karakteristieke bittere ader in de afdronk. Het past goed bij voorgerechten met zeevruchten, gegrilde en gestoofde vis.
 • Vinificatie Na een zorgvuldige selectie van de meest geschikte deeltjes ondergaan de druiven een ontsteling gevolgd door een zachte persing. De verkregen most wordt geklaard door koude statische decantatie en de schone fractie wordt geënt met geselecteerde gisten. De fermentatie vindt plaats bij temperaturen van 14-16°C gedurende ongeveer veertien dagen. Zodra de gisting is voltooid, blijft de wijn ongeveer 45 dagen in contact met zijn edele droesem en wordt hij in de lente na de oogst gebotteld om de frisheidskenmerken intact te houden.
 • Alcoholgehalte 13,5% vol
 • allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
 • Tips Op een koele plaats bewaren, uit de buurt van licht, fles rechtop. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. 5 minuten voor serveren openen
 • Servicetemperatuur 12 graden
 • GlasBrede tulp
 • Wanneer te drinken binnen 2 jaar
 • Wedstrijd Vis menu
De wijngaard
 • Grond Middelzware bodems bestaande uit kleiachtige kalksteen
 • Blootstelling en hoogte zuidwesten
 • Kweekmethode Guyot
 • Plantdichtheid 4500
Aantekeningen van de productie
 • Italië

 • Cantina Soc Di Dolianova Lok S. Esu SS 387 km. 17,150 09041 Dolianova (SU)

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u "Prendas" Vermentino Sardegna DOC 2022 van Dolianova wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Vino Bianco DOC Fermo-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Prendas" Vermentino Sardegna DOC 2022 van Dolianova bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp