Nederlands België BESTEL VIA DE TELEFOON: +32 080029990
KIES DE TAAL NL FR Blogs
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

"Rosada" Rosato Cannonau di Sardegna DOC 2022

"Rosada" Rosato Cannonau di Sardegna DOC 2022.
Dolianova
jaar: 2022
Herkomst: Sardinië, Dolianova (SU)
8
€ 15,00 € 11,90 -21%
Formaat 0.75l. (€ 15,87/liter)
code S1345
Delicaat en elegant

Wat: De andere Cannonau, die in roze gevinifieerd
Omdat: Voor frisheid en geur
Ideaal bij: Delicate hapjes, vleeswaren, risotto's en gegrild wit vlees

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
"Rosada" Rosato Cannonau di Sardegna DOC 2022
Dolianova
jaar: 2022
Herkomst: Sardinië, Dolianova (SU)
€ 15,00 € 11,90 -21%
Formaat 0.75l. (€ 15,87/liter)
code S1345
Delicaat en elegant

Wat: De andere Cannonau, die in roze gevinifieerd
Omdat: Voor frisheid en geur
Ideaal bij: Delicate hapjes, vleeswaren, risotto's en gegrild wit vlees

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
"Rosada" Rosato Cannonau di Sardegna DOC 2022 - Dolianova

Rosada, of beter gezegd de andere Cannonau. De ene gevinifieerd in roze. Cantina Sociale di Dolianova stelt het voor. 100% Cannonau-druiven, de historische schenkers van het bedrijf verzamelen de beste druiven in de wijngaarden naast de kelder. Hier is de bodem middelmatig van structuur, samengesteld uit kleiachtige kalksteen van Miocene oorsprong en bovenal is het klimaat sub-aride. De verwerking begint met het ontstelen van de druiven zodra ze in de kelder aankomen. Dit wordt gevolgd door een koude maceratie van ongeveer 6 uur. Na het rekken wordt de verkregen most geklaard door koude statische decantatie en wordt de zuivere fractie geïnoculeerd met geselecteerde gisten. Daarna volgt de fermentatiefase, die zo'n veertien dagen duurt. Aan het einde wordt de wijn gedecanteerd en bij lage temperatuur bewaard tot het bottelen, om zijn kenmerken van frisheid en geur intact te houden. Het is immers een wijn die het beste tot zijn recht komt als hij binnen het jaar na de oogst wordt geconsumeerd. Bordeaux roze kleur, de neus onthult een delicaat en elegant aroma, met tonen van kersen en aardbeien. In de mond is hij echter fijn, fruitig en heeft hij een goede structuur en persistentie. Op tafel gaat het goed samen met delicate hors d'oeuvres, vleeswaren, risotto's en gegrild wit vlees.

Opgericht in 1949 door vijfendertig wijnmakers, is Cantine di Dolianova in de loop van de tijd gegroeid en bloeiend, waarbij doelen werden bereikt die op dat moment zeker niet eens in de verste verte ondenkbaar waren. Vandaag zijn er meer dan driehonderd leden en, heel belangrijk om te onderstrepen, velen van hen zijn nu de kinderen of kleinkinderen van de stichtende leden. In een soort generatieovergang, zeer gewaardeerd in de wijnwereld. Vandaag kunnen de Cellars dus rekenen op een patrimonium van ongeveer 1200 hectare eigen wijngaarden, grotendeels geconcentreerd in Parteolla, in het zuiden van Sardinië, een van de zonnigste delen van het eiland. Dankzij dit erfgoed kunnen de verkopers van het bedrijf meer dan vier miljoen flessen per jaar verkopen. Deze cijfers maken Dolianova tot een van de grootste en meest deugdzame realiteiten in de sector in een wijnbouwpanorama zoals dat van Sardinië. De productie van het wijnhuis is (zoals het hoort) gericht op de vele inheemse wijnstokken van het eiland. Van Cannonau, tot Monica, van Nuragus, tot Vermentino, tot Nasco, tot Barbera Sarda en Moscato.

TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
 • TypologieStille Rosé DOC-wijn
 • Herkomst Sardinië
 • Druiven Kanonau 100%
 • Sensatie Delicaat en elegant boeket met tonen van kersen en aardbeien. Smaak, in de mond is het prima, fruitig maar met een goede structuur en persistentie. Het begeleidt delicate landhapjes, vleeswaren, risotto's en gegrild wit vlees.
 • Vinificatie Ontstelen, koude maceratie gedurende ongeveer 6 uur. Na het in een rek plaatsen wordt de verkregen most geklaard door koude statische decantatie en wordt de schone fractie geënt met geselecteerde gisten. De fermentatie vindt plaats bij een temperatuur van 14° C gedurende ongeveer veertien dagen. Zodra de gisting is voltooid, wordt de wijn gedecanteerd en bij een lage temperatuur bewaard om de frisheid en geurkenmerken intact te houden.
 • Alcoholgehalte 13% vol
 • allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
 • Tips Op een koele plaats bewaren, uit de buurt van licht, fles rechtop. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. 5 minuten voor serveren openen
 • Servicetemperatuur 12 graden
 • GlasBrede tulp
 • Wanneer te drinken binnen 2 jaar
 • Wedstrijd Aperitief
De wijngaard
 • Grond Middelzware bodems bestaande uit kleiachtige kalksteen
 • Blootstelling en hoogte Zuidwesten
 • Kweekmethode Guyot
 • Plantdichtheid 4500
Aantekeningen van de productie
 • Italië

 • Cantina Soc Di Dolianova Lok S. Esu SS 387 km. 17,150 09041 Dolianova (SU)

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u "Rosada" Rosato Cannonau di Sardegna DOC 2022 van Dolianova wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Vino Rosato DOC Fermo-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Rosada" Rosato Cannonau di Sardegna DOC 2022 van Dolianova bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp