Nederlands België BESTEL VIA DE TELEFOON: +32 080029990
KIES DE TAAL NL FR Blogs
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

"Terresicci" Rosso Isola dei Nuraghi 2017

"Terresicci" Rosso Isola dei Nuraghi 2017.
92

JS

organisch
Geven
Bekroonde wijn
Dolianova
jaar: 2017
Herkomst: Sardinië, Dolianova (SU)
11
€ 40,00 € 31,00 -23%
Formaat 0.75l. (€ 41,33/liter)
code S1346
Weinig nieuwsgierigheid naar wijn

Wat: Pure Sardijnse Barbera
Omdat: Vanwege het ronde en zonnige karakter
Ideaal bij: Rood vlees, wild en oude kazen

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
PRIJSWINNAAR PRIJSWINNAAR
"Terresicci" Rosso Isola dei Nuraghi 2017
Dolianova
jaar: 2017
Herkomst: Sardinië, Dolianova (SU)

92

James Suckling


€ 40,00 € 31,00 -23%
Formaat 0.75l. (€ 41,33/liter)
code S1346
Weinig nieuwsgierigheid naar wijn

Wat: Pure Sardijnse Barbera
Omdat: Vanwege het ronde en zonnige karakter
Ideaal bij: Rood vlees, wild en oude kazen

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
"Terresicci" Rosso Isola dei Nuraghi 2017 - Dolianova

Kleine volledig Sardijnse wijncuriositeit. In dit geval is de beginnende wijnstok een 100% Barbera Sarda. Een naaste verwant van Piemontese Barbera, het enige echte verschil tussen de twee lijkt de herkomst te zijn. De kenmerken van de daaruit verkregen wijnen zijn echter vrij gelijkaardig. In dit geval worden de druiven geoogst door de verlenende leden in de wijngaarden rondom de wijnmakerij. Hier zijn de bodems variabel, maar wat de meeste invloed heeft, is het hete, zelfs subaride klimaat. Na de oogst worden de druiven vroeg naar de kelder gebracht. Hier beginnen we met een ontstelingsfase gevolgd door een maceratie van ongeveer 12-14 dagen bij een gecontroleerde temperatuur. Na het rekken wordt de wijn vervolgens overgebracht naar verglaasde cementtanks waar hij malolactische gisting ondergaat en vervolgens in barriques voor een rijpingsperiode van minimaal 12 maanden. Middellange rijpingswijn, deze Terresicci heeft een prachtige intense robijnrode kleur met violette reflecties, neigend naar granaat met het ouder worden. De neus is onmiddellijk intens, aanhoudend en complex. Je herkent duidelijk hints van aalbes en kers, gevolgd door fijne kruidige tonen van kaneel. In de mond is hij echter rond en zonnig. De tannines zijn fluwelig en begeleiden een uitbundige en genereuze structuur. De afwerking is harmonieus en samenhangend. Ideaal bij rood vlees, wild en oude kazen.

Opgericht in 1949 door vijfendertig wijnmakers, is Cantine di Dolianova in de loop van de tijd gegroeid en bloeiend, waarbij doelen werden bereikt die op dat moment zeker niet eens in de verste verte ondenkbaar waren. Vandaag zijn er meer dan driehonderd leden en, heel belangrijk om te onderstrepen, velen van hen zijn nu de kinderen of kleinkinderen van de stichtende leden. In een soort generatieovergang, zeer gewaardeerd in de wijnwereld. Vandaag kunnen de Cellars dus rekenen op een patrimonium van ongeveer 1200 hectare eigen wijngaarden, grotendeels geconcentreerd in Parteolla, in het zuiden van Sardinië, een van de zonnigste delen van het eiland. Dankzij dit erfgoed kunnen de verkopers van het bedrijf meer dan vier miljoen flessen per jaar verkopen. Deze cijfers maken Dolianova tot een van de grootste en meest deugdzame realiteiten in de sector in een wijnbouwpanorama zoals dat van Sardinië. De productie van het wijnhuis is (zoals het hoort) gericht op de vele inheemse wijnstokken van het eiland. Van Cannonau, tot Monica, van Nuragus, tot Vermentino, tot Nasco, tot Barbera Sarda en Moscato.

TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
 • TypologieNog steeds IGT rode wijn
 • Herkomst Sardinië
 • Druiven 100% Sardijnse Barbera
 • Sensatie Parfum, de neus is intens, aanhoudend en complex. Er zijn hints van bessen en kersen. Fijne kruidige tonen van kaneel volgen. Smaak, in de mond is het rond, zonnig, fluweelzachte tannines begeleiden een uitbundige en genereuze structuur. Harmonische afwerking. Ideaal bij rood vlees, wild en oude kazen.
 • Vinificatie Het ontstelen wordt gevolgd door een maceratie van ongeveer 12-14 dagen bij een temperatuur van 26-28°C. Na het rekken wordt de wijn overgebracht naar verglaasde betonnen tanks waar hij een malolactische gisting ondergaat en vervolgens wordt overgebracht naar barriques waar hij minimaal 12 maanden rijpt. Na deze periode wordt de rijping van Terresicci voltooid in tanks van verglaasd beton.
 • Alcoholgehalte 14,5% vol
 • allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
 • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Niet in de koelkast bewaren. Minimaal 15 minuten voor serveren openen
 • Servicetemperatuur 18 graden
 • GlasGrand Balon / Bourgondië
 • Wanneer te drinken binnen 12 jaar
 • Wedstrijd Menu rood vlees, wild en oude kazen
De wijngaard
 • Grond Middelzware bodems bestaande uit kleiachtige kalksteen
 • Blootstelling en hoogte Zuidwesten
 • Kweekmethode Guyot
 • Plantdichtheid 4500
Aantekeningen van de productie
 • Italië

 • Cantina Soc Di Dolianova Lok S. Esu SS 387 km. 17,150 09041 Dolianova (SU)

De prijzen
 • James Zuigeling 92

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u "Terresicci" Rosso Isola dei Nuraghi 2017 van Dolianova wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Vino Rosso IGT Fermo-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Terresicci" Rosso Isola dei Nuraghi 2017 van Dolianova bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp