RP
JS
DE
Wat: Complex en veelzijdig
Omdat: Vanwege zijn grote doorzettingsvermogen
Ideaal bij: Agnolotti, gestoofd
RP
JS
DE
Wat: Complex en veelzijdig
Omdat: Vanwege zijn grote doorzettingsvermogen
Ideaal bij: Agnolotti, gestoofd
Geproduceerd in Italië
Oorspronkelijk gebotteld door Costa di Bussia Tenuta Arnuflo ss Località Bussia, 26 - 12065 Monforte d'Alba (CN)
De Costa di Bussia 2015 Barolo Riserva Bussia opent naar een donkere granaatachtige verschijning met enkele koperen accenten. De wijn is licht gestructureerd of korrelig qua mondgevoel, en het boeket doet denken aan donker fruit, pruimen, kruiden en teer. Deze vintage uit 2015 vertoont al een eerste evolutie; de primaire intensiteit zal blijven vervagen ten gunste van hartige elementen. Maar je voelt ook het stevige vruchtgewicht en de concentratie die zo gemakkelijk komt in het hete en zonnige seizoen.
Een mooi afgeronde Barolo met fris, rijp rood fruit en hints van sandelhout en aarde. Medium tot full-bodied met licht stevige tannines die een beetje houvast geven aan de afdronk. Aan het einde komt er een mooie draai van sinaasappelschil door. Evenwichtig en toch jong voelen. Geef het tijd. Probeer in 2023.
Aroma's van viooltjes, sinaasappelschil en tabak verschijnen in het glas. Het volle, stevige gehemelte biedt gedroogde zwarte kersen, zoethout en kaneel naast fijnkorrelige tannines. Drankjes 2023–2030. KERIN O'KEEFE
Een Barolo van hoge kwaliteit, het resultaat van een zorgvuldige selectie van Bricco-druiven. De vermelding Riserva, in een gebied dat zo geschikt is als de Langa, is bovendien altijd een indicatie van een grote selectie, van langere verfijningen, kwaliteit en verfijning. Maar laten we verder gaan in volgorde. De druiven, 100% Nebbiolo, zoals vereist door de strikte discipline, zijn afkomstig van het Arnulfo-landgoed, waar de bodem bijzonder variabel is en waar een juiste blootstelling aan het zuiden ervoor zorgt dat de druiven een perfecte rijpheid bereiken. Kwaliteit van de druiven en supernauwkeurige vinificatie zijn echter slechts een deel van het recept. Het andere ingrediënt dat nodig is om een wijn van dit niveau te verkrijgen, wordt vertegenwoordigd door houtrijping. In dit geval duurt het 36 maanden, in grote Slavonische eikenhouten vaten, om de juiste rijpheid te bereiken. Pas dan wordt de wijn gebotteld en rust hij nog een paar maanden in de kelder voordat hij op de markt wordt gebracht. Een lang, ja heel lang wachten dat loont als de fles wordt ontkurkt en het eerste glas wordt ingeschonken. Het blijkt in feite een uiterst complexe en veelzijdige wijn te zijn. Specerijen, verdorde bloemen, kreupelhout en tabak zijn slechts de eerste beelden die ons opvallen. In de mond ontdekken we echter een wijn van zeldzame concentratie, met fijne en zoete tannines. Dankzij de lange persistentie lijkt het plezier van het drinken nooit te eindigen.
We bevinden ons in een van de meest fascinerende uithoeken van de Langa. We bevinden ons op de beroemde Bussia-heuvel, omringd door wijngaarden die kenmerkend zijn voor een panorama dat tot Unesco-werelderfgoed is verklaard. Hier, tussen Barolo en Monforte d'Alba, bevindt zich al meer dan 150 jaar de wijnmakerij Coste di Bussia, Tenuta Arnulfo. Het wijnhuis, opgericht in 1874 door Luigi Arnulfo, beschouwd als de pionier van Barolo vanwege zijn innovatieve ondernemingen in de lokale wijnwereld en op de internationale wijnmarkt, kan nu rekenen op 11 hectare wijngaarden. De typische wijnen van het gebied worden hier geproduceerd, rigoureus geboren uit druiven die zijn geoogst in de wijngaarden van het landgoed.
Als u Barolo DOCG Bussia Riserva 2017 van Costa di Bussia wilt kopen met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Barolo DOCG Bussia Riserva 2017 van Costa di Bussia bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere producten wijnen klaar voor levering