Nederlands België BESTEL VIA DE TELEFOON: +32 080029990
KIES DE TAAL NL FR Blogs
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

"Bàsura Rosa" Klassieke methode Brut Pas Dosé

"Bàsura Rosa" Metodo Classico Brut Pas Dosé.
Durin
Herkomst: Ligurië, Ortovero (SV)
24
€ 38,00 € 29,90 -21%
Formaat 0.75l. (€ 39,87/liter)
code S1686
Klassieke methode van inheemse wijnstokken

Wat: Van Rossese en Granaccia druiven
Omdat: Voor de uitstekende structuur
Ideaal bij: Gedurende de maaltijd. Gegrild vlees, verse kazen. Ook uitstekend als aperitief

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
"Bàsura Rosa" Metodo Classico Brut Pas Dosé
Durin
Herkomst: Ligurië, Ortovero (SV)
€ 38,00 € 29,90 -21%
Formaat 0.75l. (€ 39,87/liter)
code S1686
Klassieke methode van inheemse wijnstokken

Wat: Van Rossese en Granaccia druiven
Omdat: Voor de uitstekende structuur
Ideaal bij: Gedurende de maaltijd. Gegrild vlees, verse kazen. Ook uitstekend als aperitief

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
"Bàsura Rosa" Klassieke methode Brut Pas Dosé - Durin

Het project van de familie Durin om een ​​klassieke methode te produceren met inheemse wijnstokken ontstond lang geleden. En na jaren van studie culmineert het in de productie van een eerste lokale klassieke methode, gerijpt in de grotten van Toirano, in de provincie Savona. Deze wind kronkelig en suggestief in een van de mooiste hoekjes van Ligurië en vertegenwoordigen "de perfecte kelder". “Bàsura” daarentegen is de heks die haar naam geeft aan een van de meest suggestieve kamers, op korte afstand van de overblijfselen van de holenbeer en de getuigenissen van de prehistorische mens die 12.000 jaar geleden leefde. Vooral Bàsura Rosa is een klassieke Method Brut Pas Dosé, geproduceerd met gedeeltelijk witte wijnbereiding en kort contact met de schillen van Rossese (ongeveer 50%) en Granaccia (ongeveer 50%) druiven uit de wijngaarden van het bedrijf in de Arroscia-vallei. De wijn rijpt minimaal 24 maanden op de gisten in de grotten, met een natuurlijk constante temperatuur van 15 graden en 90% luchtvochtigheid, in het donker, zonder geluid of trillingen. Het resultaat is een mousserende wijn met een fijne, zachte en aanhoudende perlage, gekenmerkt door een prachtige intense uienschilroze kleur. In de neus is hij fijn, breed en elegant, met een aangename toon van roos en hints van bessen. Dan aardbei, kers en lichte minerale hints. In de mond is het fris, evenwichtig, smaakvol, vol en persistent. Een wijn met een uitstekende structuur, ideaal voor elke maaltijd. Het past vooral goed bij smaakvolle gerechten, gegrilde gerechten en verse kazen. Ook uitstekend als aperitief.

Durin is een kleine familieboerderij met een lange geschiedenis. Het is gelegen in Ortovero, in de provincie Savona en werd in 1978 opgericht door Antonio Basso, de derde generatie wijnmakers in zijn familie. De eerste wijngaarden van het bedrijf dateren uit de jaren 17 en vandaag strekken ze zich uit over 7 hectare, meestal terrassen, in de Arroscia-vallei. De belangrijkste autochtone variëteiten van West-Ligurië worden geteeld dankzij een heel bijzonder microklimaat, beïnvloed door de heuvels en de zee, die slechts XNUMX kilometer verderop ligt. In de kelder gaan traditie en innovatie hand in hand. Dus naast de wijnen van de Ligurische traditie zijn er nog andere zeer bijzondere en interessante wijnen.

TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
  • TypologieMousserende wijn volgens de klassieke methode
  • Herkomst Ligurië
  • Druiven 50% Rossese 50% Granaccia
  • Sensatie Mousserende roséwijn met een fijne, zachte, intense en aanhoudende perlage, met een intense uienschilroze kleur. De geur is fijn, breed, elegant met een aangename toon van roos en hints van bes, aardbei en kers met iets meer minerale hints op de achtergrond. De smaak is fris, evenwichtig, hartig, vol en aanhoudend. Uitstekende structuur
  • Vinificatie Geproduceerd met gedeeltelijk witte vinificatie en kort contact met de schil. Bereikte druk: ongeveer 6 atmosfeer. Rijping op de gisten: minimaal 24 maanden in de grotten van Toirano met een constante temperatuur van 15°C, 90% vochtigheid, afwezigheid van licht, geluid en trillingen.
  • Alcoholgehalte 12% vol
  • allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
  • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Minimaal 24 uur van te voren in de koelkast zetten. Open en serveer op dit moment
  • Servicetemperatuur 10 graden
  • GlasFluiten / Franciacorta
  • Wanneer te drinken binnen 3 jaar
  • Wedstrijd Vis menu
Aantekeningen van de productie
  • Italië

  • Durin. Via Roma, 202, 17037 Ortovero (SV), Italië

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u "Bàsura Rosa" Classic Method Brut Pas Dosé van Durin wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Classic Method Mousserende Wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Bàsura Rosa" Classic Method Brut Pas Dosé van Durin bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere producten wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp