Rekken logo
NL FR

Maremma Toscane Sangiovese DOC 2019

Maremma Toscana Sangiovese DOC 2019.
Fattoria La Lecciaia
jaar: 2019
Herkomst: Toscane, Maremma (GR)
30
€ 11,50 € 7,60 -34%
Formaat 0.75l. (€ 10,13/liter)
code S0115
Biologisch rood

Wat: 100% Sangiovese
Omdat: Vanwege zijn uitgesproken maar goed geïntegreerde tanninegraad
Ideaal bij: Rood vlees en oude kazen

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
Maremma Toscana Sangiovese DOC 2019
Fattoria La Lecciaia
jaar: 2019
Herkomst: Toscane, Maremma (GR)
€ 11,50 € 7,60 -34%
Formaat 0.75l. (€ 10,13/liter)
code S0115
Biologisch rood

Wat: 100% Sangiovese
Omdat: Vanwege zijn uitgesproken maar goed geïntegreerde tanninegraad
Ideaal bij: Rood vlees en oude kazen

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
Kenmerken
  • TypologieNog steeds rode wijn
  • Herkomst Toscane
  • Druiven Sangiovese van Montalcino 100%
  • Sensatie Robijnrode kleur, intens met granaatreflecties, de neus is intens, met hints van bessen, kruidige tonen, bloemige tonen. De smaak is aangenaam, aanhoudend, licht pittig en zacht
  • Vinificatie De oogst vindt handmatig plaats tussen eind september en begin oktober. De vinificatie vindt plaats in stalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur gedurende 15/20 dagen met veelvuldig overpompen. De rijping en verfijning van de wijn vindt plaats gedurende minimaal 18 maanden in Slavonische eikenhouten vaten.
  • Alcoholgehalte 14,5% vol
  • allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
  • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Niet in de koelkast bewaren. Minimaal 15 minuten voor serveren openen
  • Servicetemperatuur 18 graden
  • GlasGrand Balon / Bourgondië
  • Wanneer te drinken binnen 3 jaar
  • Wedstrijd Vlees menu
Aantekeningen van de productie
  • Italië

  • Fattoria La Lecciaia - Loc.Vallfrico, Montalcino (SI)

    Maremma Toscane Sangiovese DOC 2019
  • Een prachtig lokaal rood. Een biologische wijn die afkomstig is uit een van de meest interessante wijnbouwgebieden van Toscane. We hebben het over de Maremma Toscana DOC van Fattoria La Lecciaia. De Toscaanse Maremma is tenslotte een gebied dat de meest authentieke en wilde essentie van Toscane belichaamt. Gelegen tussen glooiende heuvels en groene valleien, wordt deze regio gekust door een uniek microklimaat, beïnvloed door de nabijheid van de zee en de bries die de zomertemperaturen verzacht. Vooral deze Maremma Toscana DOC is het resultaat van een zorgvuldige selectie van 100% Sangiovese-druiven, afkomstig uit verschillende gebieden van de Maremma. De wijnstokken worden getraind met het aangespoorde cordonsysteem om de opbrengst te beperken en geconcentreerde trossen van hoge kwaliteit te verkrijgen. De oogst vindt plaats tussen eind september en begin oktober. Het daaropvolgende wijnbereidingsproces vindt plaats in stalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur, waar de most gedurende 15-20 dagen in contact blijft met de schillen. Tijdens deze fase wordt er regelmatig overgepompt om de aroma's, kleur en tannines optimaal uit de schil te halen. Na de gisting wordt de wijn overgebracht naar Slavonische eikenhouten vaten, waar hij minimaal 18 maanden rijpt. Het resultaat is een wijn die wordt gekenmerkt door een intense robijnrode kleur, met granaatreflecties. In de neus is het boeket rijk en gevarieerd, met hints van bessen zoals bramen en bessen, verweven met delicate kruidige tonen van zwarte peper en een lichte bloemige toets, typisch voor Sangiovese. In de mond is de wijn aangenaam en aanhoudend, met een licht uitgesproken maar goed geïntegreerde tanniciteit, die zich vermengt met de zachtheid van het lichaam en een afdronk die een omhullend en langdurig gevoel achterlaat. Het is een wijn die zich uitstekend leent om te combineren met rood vlees, zoals een sappige Florentijnse steak, of met gerijpte kazen met een krachtige smaak, zoals de Toscaanse pecorino.

    La Lecciaia is een jonge boerderij die met trots werkt met volledige inachtneming van de oude tradities van Brunello di Montalcino. Het is gelegen in de plaats Vallafrico, op de grens met de oudste en meest prestigieuze boerderijen in de Cinesi. De bijzondere geografische ligging, de structuur van de bodem en de goedheid van het microklimaat zijn de ingrediënten die Mauro Pacini ervan overtuigden om het landgoed in 1983 te kopen en zich onmiddellijk uit te rusten met de meest geavanceerde wijnbereidingstechnieken. Het landgoed beslaat 60 hectare en omvat bossen en olijfboomgaarden, evenals uiteraard 15 hectare wijngaarden, waarvan meer dan de helft is geregistreerd voor de productie van Brunello. In de afgelopen jaren heeft de Pacini-familie een ambitieus ontwikkelingsplan voor de wijnbouw gelanceerd, gericht op de verbetering en diversificatie van de typische kenmerken van de Sangiovese-terroirs, waarbij een plan van microzonering en beredeneerde verkaveling werd geïnitieerd. Daarom worden de verdienstelijke oude wijnstokken afzonderlijk geïdentificeerd en bewerkt. Waar in plaats daarvan nieuwe wijnstokken moesten worden aangeplant, werd gekozen voor verschillende klonen van Sangiovese. Tot op heden zijn er dus ongeveer 10 gekweekte klonen. En elk van deze levert (of zal) zijn bijdrage aan de complexiteit van de Lecciaia-wijnen. Maar daar houden de projecten niet op. Mauro Pacini en zijn team zijn constant in beweging. Aan ideeën geen gebrek. Jammer dat er zelfs in Montalcino maar 24 uur per dag zijn.

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u Maremma Toscana Sangiovese DOC 2019 van Fattoria La Lecciaia wilt kopen met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Maremma Toscana Sangiovese DOC 2019 van Fattoria La Lecciaia bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp