Nederlands België BESTEL VIA DE TELEFOON: +32 080029990
KIES DE TAAL NL FR Blogs
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

Sant'Antimo Rosso DOC 2015

Sant'Antimo Rosso DOC 2015.
91

JS

organisch
Geven
Bekroonde wijn
Fattoria La Lecciaia
jaar: 2015
Herkomst: Toscane, Montalcino (SI)
28
€ 11,80 € 10,20 -14%
Formaat 0.75l. (€ 13,60/liter)
code S3227
Vol en intens rood

Wat: Sangiovese, Merlot en Cabernet Sauvignon in gelijke delen
Omdat: Voor liefhebbers van wijnen met karakter
Ideaal bij: Ragù en gevulde pasta

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
PRIJSWINNAAR PRIJSWINNAAR
Sant'Antimo Rosso DOC 2015
Fattoria La Lecciaia
jaar: 2015
Herkomst: Toscane, Montalcino (SI)

91

James Suckling


€ 11,80 € 10,20 -14%
Formaat 0.75l. (€ 13,60/liter)
code S3227
Vol en intens rood

Wat: Sangiovese, Merlot en Cabernet Sauvignon in gelijke delen
Omdat: Voor liefhebbers van wijnen met karakter
Ideaal bij: Ragù en gevulde pasta

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
Sant'Antimo Rosso DOC 2015 - Fattoria La Lecciaia

Degenen die van Sangiovese houden, weten dat deze wijnstok, zo genereus en rijk, zowel de rol van hoofdrolspeler als die van co-hoofdrolspeler met dezelfde klasse weet te spelen en de scène deelt met wijnstokken van hetzelfde kaliber. Zoals in deze Rosso Sant'Antimo DOC, voorgesteld door La Lecciaia. Hier bestaat Sangiovese in feite naast elkaar, zouden we kunnen zeggen, in gelijke delen met Cabernet Sauvignon en Merlot. De oogst vindt, zoals altijd handmatig, plaats tussen de maanden september en oktober. En de druiven, die een perfecte rijpheid hebben bereikt, worden naar de kelder gebracht om snel te worden getransformeerd. De verwerking begint met een fase van maceratie van de schillen in stalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur gedurende 15/20 dagen, waarbij regelmatig overpompen wordt overwogen om de extractie van kleur en tannines te bevorderen. De duur van deze fase kan variëren afhankelijk van het oogstjaar. Daarna, na de gisting, gaan we verder met de lange rijping, deels in Slavonische eikenhouten vaten en deels barrique. Robijnrode kleur, fruitige tonen domineren de neus, met delicate hints van hout en toast. In de mond is hij vol en intens, met een aangenaam tanninegevoel, goed geïntegreerd met alle andere componenten van de wijn.

La Lecciaia is een jonge boerderij die met trots werkt met volledige inachtneming van de oude tradities van Brunello di Montalcino. Het is gelegen in de plaats Vallafrico, op de grens met de oudste en meest prestigieuze boerderijen in de Cinesi. De bijzondere geografische ligging, de structuur van de bodem en de goedheid van het microklimaat zijn de ingrediënten die Mauro Pacini ervan overtuigden om het landgoed in 1983 te kopen en zich onmiddellijk uit te rusten met de meest geavanceerde wijnbereidingstechnieken. Het landgoed beslaat 60 hectare en omvat bossen en olijfboomgaarden, evenals uiteraard 15 hectare wijngaarden, waarvan meer dan de helft is geregistreerd voor de productie van Brunello. In de afgelopen jaren heeft de Pacini-familie een ambitieus ontwikkelingsplan voor de wijnbouw gelanceerd, gericht op de verbetering en diversificatie van de typische kenmerken van de Sangiovese-terroirs, waarbij een plan van microzonering en beredeneerde verkaveling werd geïnitieerd. Daarom worden de verdienstelijke oude wijnstokken afzonderlijk geïdentificeerd en bewerkt. Waar in plaats daarvan nieuwe wijnstokken moesten worden aangeplant, werd gekozen voor verschillende klonen van Sangiovese. Tot op heden zijn er dus ongeveer 10 gekweekte klonen. En elk van deze levert (of zal) zijn bijdrage aan de complexiteit van de Lecciaia-wijnen. Maar daar houden de projecten niet op. Mauro Pacini en zijn team zijn constant in beweging. Aan ideeën geen gebrek. Jammer dat er zelfs in Montalcino maar 24 uur per dag zijn.

TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
  • TypologieRode nog droge DOC
  • Herkomst Toscane
  • Druiven 1/3 SANGIOVESE, 1/3 CABERNET-SAUVIGNON EN 1/3 MERLOT
  • Sensatie Robijnrode, fruitige tonen domineren de neus met delicate hints van geroosterd hout. Vol en intens in de mond, met een aangenaam diepe en aangenaam aanhoudende tanninetoets.
  • Vinificatie Handmatige oogst en fermentatie in roestvrijstalen vaten bij gecontroleerde temperaturen (max. 28°). Extractieproces uitgevoerd door middel van overpompen, variabele maceratietijden, gemoduleerd op basis van de verkregen sensorische resultaten. Rijping minimaal 18 maanden in Slavonische eikenhouten vaten en barriques
  • Alcoholgehalte 14% vol
  • allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
  • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Koel minstens 24 uur voor het opdienen. 5 minuten voor serveren openen
  • Servicetemperatuur 16 graden
  • GlasBordeaux
  • Wanneer te drinken Klaar om te consumeren
  • Wedstrijd Vismenu, vleesmenu
De wijngaard
  • Grond Zandig en kleiachtig
  • Blootstelling en hoogte Zuiden
  • Kweekmethode aangemoedigd cordon
  • Plantdichtheid 5000
De prijzen
  • James Zuigeling 91

    Aroma's en smaken van donker fruit, rozenstengels en hints van verse laurierblaadjes. Smaak toont vergelijkbare smaken. Volle body, veel fruit en een frisse afdronk. Een blend van Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Merlot. Drink nu

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u Sant'Antimo Rosso DOC 2015 van Fattoria La Lecciaia wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Rosso Fermo Secco DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Sant'Antimo Rosso DOC 2015 van Fattoria La Lecciaia bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp