Nederlands België BESTEL VIA DE TELEFOON: +32 080029990
KIES DE TAAL NL FR Blogs
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

Brunello di Montalcino DOCG

Brunello di Montalcino DOCG.
93

WS

94

RP

97

JS

organisch
Geven
Bekroonde wijn
Brunello di Montalcino DOCG, Mastrojanni
Brunello di Montalcino DOCG, Mastrojanni AUX 1
Mastrojanni
jaar: 2018
Herkomst: Toscane, Castelnuovo dell'Abate (SI)
18
€ 69,90 € 45,90 -34%
Formaat 0.75l. (€ 61,20/liter)
code S4144
Onze robijn

Wat: Een 100% Sangiovese rood
Omdat: Om alle smaken van een Toscaanse wijn te proeven
Ideaal bij: Wild, lamsvlees, gegrild rood vlees en belegen kazen

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
PRIJSWINNAAR PRIJSWINNAAR
Brunello di Montalcino DOCG
Mastrojanni
jaar: 2018
Herkomst: Toscane, Castelnuovo dell'Abate (SI)

93

Wine spectator

94

Robert Parker

97

James Suckling


€ 69,90 € 45,90 -34%
Formaat 0.75l. (€ 61,20/liter)
code S4144
Onze robijn

Wat: Een 100% Sangiovese rood
Omdat: Om alle smaken van een Toscaanse wijn te proeven
Ideaal bij: Wild, lamsvlees, gegrild rood vlees en belegen kazen

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
Brunello di Montalcino DOCG - Mastrojanni

De Brunello di Montalcino van Mastrojanni is de zoon van een wijnoogst die een korte zomer en een zonnige en droge september heeft gekend en veel temperatuurschommelingen heeft gekend. Het is een bevestiging van wat een geweldige kelder is, die al tientallen jaren stipt in staat is om wijnen van een hoog kwaliteitsniveau te geven. Het rust 36 maanden in eikenhouten vaten van Allier, om de slok een verhaal te vertellen gemaakt van nobele tannines, krachtige structuur en grote zure finesse. Het is niet zomaar een Brunello, in staat om het terroir waar het vandaan komt op wonderbaarlijke wijze te verheffen, en ook in staat om ons eraan te herinneren welke voortreffelijkheid de landen van Ilcino verbergen.

Het jaar was 1975, toen de Romeinse advocaat Gabriele Mastrojanni geschiedenis begon te schrijven en ervoor koos om de boerderijen van San Pio en Loreto in de Ilcino-landen te kopen, in een tijd dat er maar heel weinig wijnproducenten waren in Montalcino. De bedoelingen waren meteen duidelijk: die steile en steile hellingen omvormen tot het thuisland van Sangiovese Grosso, om de beste wijn van heel Montalcino te produceren. Een paar jaar later loonde de gok volledig en vanaf de allereerste jaargangen bleek de "Mastrojanni" van het merk Brunello verfijnd en elegant te zijn, zeer trouw aan het terroir waartoe hij behoort en van uitstekende kwaliteit. In de jaren 90 dan de internationale toewijding, mede dankzij de intrede in het bedrijf van de zoon van de advocaat, Antonio Mastrojanni, die onder zijn medewerkers de oenoloog Maurizio Castelli koos - nog steeds een referentiepunt voor de kelder - en Andrea Marchetti , die de evolutie van het bedrijf voltijds heeft gevolgd sinds 1992, in de belangrijke rol van gedelegeerd bestuurder. In die jaren, met de bouw van de vinificatiekelder en met de creatie van de rijpingskamers, werd ook de productiefilosofie vastgelegd die vandaag de dag nog steeds geldt: gebruik van cement voor fermentatie, wat thermische stabiliteit en afwezigheid van magnetische velden garandeert, vervolgens strenge selectie van de trossen, zorgvuldig uitdunnen tegen het einde van augustus en ten slotte vroege oogst van de rijpste druiven, om een ​​wijn te verkrijgen die de zuurbasis zal vormen om te worden gemengd met de wijn van de laatste oogst. Weinig regels, eenvoudig en essentieel, maar die vandaag de dag nog steeds nauwgezet worden nageleefd, om een ​​product van het hoogste kwaliteitsniveau te blijven garanderen. Eindelijk komen we bij 2008, het jaar dat een nieuw keerpunt markeert voor de Mastrojanni-wijnmakerij, met de aankoop van het landgoed door de Illy spa-groep, bekend om zijn koffiebranderij, maar op dat moment ook al eigenaar van de wijnmakerij Podere le Ripi, grenzend aan het bedrijf Mastrojanni. Het management is daarom veranderd, maar in een soort onafscheidelijke continuïteit, van de Rosso di Montalcino tot de Brunello, tot aan de "Vigna Loreto" en "Schiena d'Asino" crus, lijken de wijnen altijd hetzelfde, onnavolgbaar en tijdloos , zoals Gabriele Mastrojanni er zelf in 1975 aan had gedacht.

TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
  • TypologieRode Fermo Droge DOCG
  • Herkomst Toscane
  • Druiven 100% Sangiovese (Brunello)
  • Sensatie Beslissende robijnrode kleur, getint met granaatappelreflecties; op de neus jagen de geur van fruit en kruiden elkaar achterna, gezoet door tonen van tabak; In de mond is het openhartig en krachtig, tegelijkertijd sterk en vol, eindigend met een hartige persistentie.
  • Vinificatie Rijping in vaten: 36 maanden in Allier eiken vaten van 16-33-54 hl. Rijping op fles: in de kelders van Mastrojanni vanaf 6 maanden.
  • Alcoholgehalte 14.5% vol.vol
  • allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
  • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Niet in de koelkast bewaren. Minimaal 15 minuten voor serveren openen
  • Servicetemperatuur 18 °
  • GlasGrand Balon / Bourgondië
  • Wanneer te drinken 2021/2032
  • Wedstrijd Wild, lamsvlees, gegrild rood vlees en belegen kazen
De wijngaard
  • Grond Afwisseling van iriserende geologieën: levende klei, duizendjarig puin van kasseien, tufsteen en zandsteen.
  • Blootstelling en hoogte De hoogte varieert van 190 m tot 410 m boven de zeespiegel met ligging op het zuidoosten
  • Plantdichtheid Het varieert van 3600 tot 5300 wijnstokken per hectare
Aantekeningen van de productie
  • Geproduceerd door Mastrojanni SRL - Castelnuovo dell'Abate (SI) - Italië

  • Geproduceerd in Italië

De prijzen
  • Robert Parker 94

    De Mastrojanni 2015 Brunello di Montalcino heeft een sappige of vlezige kwaliteit die bijdraagt ​​aan de algehele intensiteit van de wijn. Je krijgt rijk fruit, bakkruiden en zelfs een vleugje rumcake. De wijn is donker en fluwelig van uiterlijk en het mondgevoel is robuust en geconcentreerd. Ik hou van de volle aantrekkingskracht en kracht van deze wijn. Het heeft naadloos de geest van de vintage gevangen. De aanpak is onmiddellijk en u kunt van deze wijn genieten zonder al te veel langer te wachten. Het mondgevoel is mager, pittig en soepel. Fruit is afkomstig van een wijngaard van 14.4 hectare met liggingen op het zuiden en kleigronden met veel gebroken steenscherven.

  • James Zuigeling 97

    Wauw. Wat een prachtige Brunello met complexe en mooie aroma's en smaken van kersen, bloemen, walnoten en bessen. Het is vol, maar toch zo gepolijst en verfijnd met zachte, romige tannines die aan het einde lang en lineair zijn. Het gaat minutenlang door. Nu op dronk, maar beter in 2022.

  • Jancis Robinson 16
  • Wine Enthusiast 91

    Bosgrond, verschroeide aarde, gegrilde kruiden en exotische kruidenaroma's vormen de neus. In de volle smaak begeleiden stevige fijnkorrelige tannines gedroogde zwarte kersen, sinaasappelschil, zoethout en een vleugje kokosnoot voordat een warme, vrij magere afdronk van zwarte thee volgt. Drankjes na 2025. KERIN O'KEEFE

  • Wine Spectator 93

    Rond en soepel, met een goede snit die de smaken van kersen, pruimen, leem, ijzer en zout omkadert. Strak gewonden en stevig, met tonen van rijp fruit, mineralen en aarde die blijven hangen. Elegant en complex. Beste van 2022 tot 2040. 

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u Brunello di Montalcino DOCG van Mastrojanni wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Rosso Fermo Secco DOCG-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Mastrojanni's Brunello di Montalcino DOCG bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze anderen wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp