Nederlands België BESTEL VIA DE TELEFOON: +32 080029990
KIES DE TAAL NL FR Blogs
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

Pinot Grigio Friuli Colli Orientali DOC 2022

Pinot Grigio Friuli Colli Orientali DOC 2022.
91

LM

organisch
Geven
Bekroonde wijn
Ronco dei Pini
jaar: 2022
Herkomst: Friuli-Venezia Giulia, Prepotto (UD)
83
€ 13,40 € 10,45 -22%
Formaat 0.75l. (€ 13,93/liter)
code S2945
Een zeer elegante Pinot Grigio

Wat: Een wit met karakter
Omdat: Omdat Pinot Grigio thuis is op de heuvels van Friuli
Ideaal bij: Visstoofpot of soep

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
PRIJSWINNAAR PRIJSWINNAAR
Pinot Grigio Friuli Colli Orientali DOC 2022
Ronco dei Pini
jaar: 2022
Herkomst: Friuli-Venezia Giulia, Prepotto (UD)

91

Luca Maroni


€ 13,40 € 10,45 -22%
Formaat 0.75l. (€ 13,93/liter)
code S2945
Een zeer elegante Pinot Grigio

Wat: Een wit met karakter
Omdat: Omdat Pinot Grigio thuis is op de heuvels van Friuli
Ideaal bij: Visstoofpot of soep

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
Pinot Grigio Friuli Colli Orientali DOC 2022 - Ronco dei Pini

Zonder de naam, die herinnert aan Frankrijk en zijn nobele Elzasser en Bourgondische oorsprong, zou de Pinot Grigio gemakkelijk kunnen worden beschouwd als een inheemse wijnstok van ons noordoosten.Tussen Veneto en Friuli heeft deze onwettige zoon van Pinot Noir inderdaad gevonden zijn ideale ligging. Dit wordt aangetoond door wijnen van grote elegantie, zoals hier voorgesteld door Ronco dei Pini. Niet de klassieke eenvoudige en drinkbare kleine wijn maar een Pinot Grigio met karakter, het resultaat van zorgvuldige vinificatie en vooral van een rijping van ongeveer 6 maanden op zijn edele droesem door veelvuldige battonage. Het resultaat is een prachtige wijn, gekenmerkt door een briljante strogele kleur, met duidelijke koperachtige reflecties. In de neus zijn de aroma's intens en doen denken aan broodkorst, rijp fruit en een lichte noot van amandel. In de mond echter en? vol en omhullend, zacht en harmonieus. Een wijn met een mooie persistentie in de afdronk, perfecte begeleider van lunches en diners op basis van vis.

"De aarde is alles, en de wijn is de synthese ervan". Voor degenen die de filosofie achter de wijnmakerij Ronco dei Pini proberen te begrijpen, is deze zin misschien voldoende. Omdat er in werkelijkheid geen geheimen zijn. Claudio Novello, een eclectische Friuliaanse wijnboer, werkt als volgt. Geen chemie, geen haast, geen trucjes. Maar het geluk hebben om alleen de beste druiven te bewerken, geteeld op buitengewone bodems, waarin legendarische wijngaarden zijn geworteld. We bevinden ons op de glooiende heuvels van Prepotto, een klein stadje met 740 inwoners in de provincie Udine. Het is moeilijk om niet gefascineerd te zijn door dit alles. Onmogelijk om onverschillig te blijven voor zijn karaktervolle wijnen.

TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
 • TypologieWit nog droog DOC
 • Herkomst Friuli-Venezia Giulia
 • Druiven 100% Pinot Grigio
 • Sensatie Kristalhelder, strogeel van kleur en koperachtige reflecties. Het aroma is intens en onthult de korst van brood, rijp fruit en een lichte amandel. In de mond is het vol en omhullend, zacht en harmonieus, met een goede persistentie.
 • Vinificatie We oogsten de druiven handmatig op de juiste rijpheid, en na een korte koude maceratie ontsteelen we ze en persen we ze zachtjes. Nadat de klaring is uitgevoerd, plaatsen we de most in temperatuurgecontroleerde gistingstanks. We verfijnen de wijn ongeveer 6 maanden op de edele gisten door frequente battonage te maken. Na het bottelen rust de wijn nog twee maanden voordat hij geproefd wordt.
 • Alcoholgehalte 13% vol
 • allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
 • Tips Op een koele plaats bewaren, uit de buurt van licht, fles rechtop. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. 5 minuten voor serveren openen
 • Servicetemperatuur 12 graden
 • GlasBrede tulp
 • Wanneer te drinken binnen 3 jaar
 • Wedstrijd Aperitief, vismenu
De wijngaard
 • Grond mergel en zandsteen
 • Blootstelling en hoogte Sud Est
 • Kweekmethode guyot
 • Plantdichtheid 4400
De prijzen
 • Luca Maroni 91

  Bekroond met 91 punten

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u Pinot Grigio Friuli Colli Orientali DOC 2022 van Ronco dei Pini wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Bianco Fermo Secco DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Pinot Grigio Friuli Colli Orientali DOC 2022 van Ronco dei Pini bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp