"De naam Renato Ratti is onlosmakelijk verbonden met de evolutie en bevestiging van het moderne Barolo. Zijn idee was om het concept van Cru in de Langhe te introduceren". Met deze woorden bent u welkom op de website van het mooie bedrijf van La Morra, een van de bekendste en meest geliefde in de Langhe. Het bedrijf werd opgericht in 1965, toen Renato de eerste wijngaard kocht voor de productie van Barolo. Het is een kleine wijngaard in het historische gedeelte van Marcenasco, onder de Annunziata-abdij in La Morra. In 1969 trad zijn neef Massimo Martinelli, ook een oenoloog, toe tot het bedrijf, met wie de techniek van vinificatie, rijping en verfijning van Barolo Marcenasco werd ontwikkeld om elegantie, finesse en een lange levensduur te verkrijgen. De door Ratti ontwikkelde methode is een volledig innovatieve methode voor het gebied. En dankzij zijn inzet wordt Renato Ratti een belangrijk referentiepunt voor de wijn van de Langhe, wat hem leidt tot de benoeming van president van het Barolo Consortium en vervolgens directeur van het Asti Consortium. Tegenwoordig strekken de wijngaarden van Cantina Ratti zich uit over ongeveer 50 hectare, verdeeld over 6 boerderijen in La Morra, Mango en Costigliole d'Asti en Dogliani. De afstand tussen de verschillende percelen bepaalt de aanwezigheid van zeer verschillende wijnstokken, microklimaten en bodems. Het is geen toeval dat het wijnhuis alle klassieke Langa-wijnen produceert in de moderne fabriek in La Morra.
Gratis retourneren
Toegewijde hulp