Rekken logo
NL FR

"Tarà" Falerio Pecorino DOC 2023

"Tarà" Falerio Pecorino DOC 2023.
Tenuta Cocci Grifoni
jaar: 2023
Herkomst: Marsen, Ripatransone (AP)
47
€ 14,00 € 12,00 -14%
Formaat 0.75l. (€ 16,00/liter)
code S6877
Oprecht en gepassioneerd

Wat: Pecorino, met een kleine toevoeging van Trebbiano
Omdat: Vanwege het complexe boeket met fruitige en bloemige tonen
Ideaal bij: Ideaal bij lichte hapjes, visgerechten, zeevruchten en salades

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
"Tarà" Falerio Pecorino DOC 2023
Tenuta Cocci Grifoni
jaar: 2023
Herkomst: Marsen, Ripatransone (AP)
€ 14,00 € 12,00 -14%
Formaat 0.75l. (€ 16,00/liter)
code S6877
Oprecht en gepassioneerd

Wat: Pecorino, met een kleine toevoeging van Trebbiano
Omdat: Vanwege het complexe boeket met fruitige en bloemige tonen
Ideaal bij: Ideaal bij lichte hapjes, visgerechten, zeevruchten en salades

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
 • TypologieWitte wijn DOC
 • Herkomst Wandeling
 • Druiven 85% Pecorino, 15% Trebbiano
 • Sensatie Fruitig met peer, gaat het over naar orale sensaties die jasmijn terugbrengen, en keert vervolgens terug naar fruit met groene tonen van kiwi en ronde sensaties van passievrucht. De oprechte en levendige slok van Pecorino strekt zich uit over de herinneringen aan veldgoud dat typisch is voor Trebbiano en dat het in deze fles vergezelt.
 • Vinificatie Handmatige oogst, vanaf de tweede tien dagen van september. Witte vinificatie, thermisch geconditioneerd op 15°C. RIJPING In roestvrij staal gedurende minimaal 3 maanden. VEROUDERING: Minimaal 2 maanden in de fles.
 • Alcoholgehalte 13,5% vol
 • allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
 • Tips Op een koele plaats bewaren, uit de buurt van licht, fles rechtop. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. 5 minuten voor serveren openen
 • Servicetemperatuur 12 graden
 • GlasBrede tulp
 • Wanneer te drinken binnen 2-3 jaar
 • Wedstrijd Vis menu
De wijngaard
 • Grond Klei-zandig
 • Blootstelling en hoogte Zuidwesten
 • Kweekmethode Espalier, dubbele Guyot
Aantekeningen van de productie
 • Italië

 • Guido Cocci Grifoni & C. srl soc. agr. -63065 San Savino Ripatransone AP

  "Tarà" Falerio Pecorino DOC 2023
 • De Marche biedt met zijn glooiende landschap en milde klimaat vruchtbare grond voor de wijnbouw. Een mooi voorbeeld hiervan is deze Falerio DOC Pecorino Tarà van Tenuta Cocci Grifoni, afkomstig van wijngaarden gelegen op een hoogte variërend van 230 tot 250 meter boven de zeespiegel, profiterend van een gunstige ligging die een perfecte rijping van het fruit garandeert. De blend bestaat in dit geval uit 85% Pecorino, wat structuur en aromatische intensiteit geeft, en 15% Toscaanse Trebbiano, wat in plaats daarvan frisheid en delicatesse brengt, waardoor de kracht van Pecorino wordt verzacht. De oogst wordt handmatig uitgevoerd vanaf de tweede tien dagen van september, waardoor een zorgvuldige selectie van de beste trossen wordt gegarandeerd. De vinificatie gebeurt in het wit, bij een gecontroleerde temperatuur, om de versheid van het uitgangsfruit zo goed mogelijk te behouden. Dit wordt gevolgd door een verfijning in roestvrij staal gedurende minimaal 3 maanden vóór het bottelen. In het glas biedt Tarà een fascinerend en complex boeket. Fruitige tonen van peer, gevolgd door delicate bloemige sensaties van jasmijn. Dan hints van kiwi en nuances van passievrucht. In de mond is het oprecht en opwindend, gekenmerkt door de levendigheid van de Pecorino die zich harmonieus ontvouwt dankzij de hints van wilde bloemen van de Trebbiano. Tarà heeft een goed rijpingsvermogen voor een witte wijn, hoewel hij door zijn frisheid en uitgesproken levendigheid ideaal is voor jonge consumptie, wanneer de fruitige en bloemige aroma's op hun hoogtepunt zijn.

  Wij zijn gelegen tussen de glooiende heuvels van de regio Marche, waar de Adriatische Zee het Sibillini-gebergte ontmoet. Hier staat Tenuta Cocci Grifoni, een wijnmakerij opgericht in de jaren dertig door Guido Cocci Grifoni. Guido, een vooruitziende pionier, legde de eerste wijngaarden aan in wat we nu kennen als een gebied dat geschikt is voor de wijnbouw, en legde daarmee de basis voor een realiteit die vandaag de dag, bijna een eeuw later, nog steeds toebehoort aan zijn familie. Tegenwoordig strekken de wijngaarden zich uit over ongeveer 30 hectare van de in totaal 60 hectare van het bedrijf, omgeven door eeuwenoude bossen en olijfboomgaarden. Dit ongerepte landschap, gekenmerkt door een mediterraan klimaat met berginvloeden, geeft de druiven unieke kenmerken die zich vertalen in wijnen van grote waarde. Onder de rijen zowel inheemse als internationale variëteiten. Met name Pecorino, Montepulciano en Passerina, die het karakter van het gebied het beste tot uitdrukking brengen. Dan Chardonnay, Merlot en Cabernet Sauvignon die, ondanks hun Franse oorsprong, zich hier in de Marche perfect aanpassen en zeer interessante wijnen tot leven brengen. Sinds haar oprichting heeft Tenuta Cocci Grifoni duurzaamheid tot een van haar fundamentele waarden gemaakt. Tegenwoordig is het bedrijf SQNPI-gecertificeerd (National Integrated Production Quality System) en hanteert het milieuvriendelijke landbouwpraktijken, zoals geïntegreerde ongediertebestrijding en het gebruik van uitsluitend organische meststoffen. Bovendien wordt 100% van het bedrijfsoppervlak gebruikt als bos, om de biodiversiteit beter te beschermen.

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u "Tarà" Falerio Pecorino DOC 2023 van Tenuta Cocci Grifoni wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Vino Bianco DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Tarà" Falerio Pecorino DOC 2023 van Tenuta Cocci Grifoni bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere producten wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp