NL FR

"Pèppoli" Chianti Classico DOCG 2023

"Pèppoli" Chianti Classico DOCG 2023.
90

V

organisch
Geven
Antinori
jaar: 2023
Herkomst: Toscane, San Casciano
82
€ 17,00 € 15,80 -7%
Formaat 0.75l. (€ 21,07/liter)
code S2076
Wie aan Chianti denkt, denkt aan Peppoli di Antinori

Wat: Sangiovese is grotendeels eleganter gemaakt dankzij Syrah en Merlot
Omdat: Voor wie op zoek is naar de adel in Sangiovese del Chianti
Ideaal bij: Hartige voorgerechten of peulvruchtensoepen

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
"Pèppoli" Chianti Classico DOCG 2023
Antinori
jaar: 2023
Herkomst: Toscane, San Casciano

90

V


€ 17,00 € 15,80 -7%
Formaat 0.75l. (€ 21,07/liter)
code S2076
Wie aan Chianti denkt, denkt aan Peppoli di Antinori

Wat: Sangiovese is grotendeels eleganter gemaakt dankzij Syrah en Merlot
Omdat: Voor wie op zoek is naar de adel in Sangiovese del Chianti
Ideaal bij: Hartige voorgerechten of peulvruchtensoepen

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
Kenmerken
  • TypologieNog steeds rode wijn
  • Herkomst Toscane
  • Druiven Sangiovese en andere complementaire variëteiten
  • Sensatie Pèppoli 2017 heeft een robijnrode kleur. In de neus tonen van rood en zwart fruit zoals kersen, aardbeien en bramen, vergezeld van delicate balsamico-sensaties van aromatische kruiden en een licht kruidige toon. In de mond is het levendig, sappig, met zachte tannines die een aanhoudende en aangenaam frisse afdronk ondersteunen.
  • Vinificatie De druiven, afzonderlijk geoogst per variëteit, werden ontsteeld, voorzichtig geperst en in roestvrijstalen tanks geplaatst. De alcoholische gisting vond plaats bij een gecontroleerde temperatuur tussen 26 en 28 °C om de aromatische expressie te versterken en de fruitige en bloemige tonen van elke variëteit te behouden; de maceratie, beheerd met mechanische ingrepen gericht op het extraheren van zachte en zoete tannines, duurde ongeveer een week voor de Sangiovese en 12-15 dagen voor de complementaire variëteiten; Aan het einde van de malolactische gisting, die voor alle druivensoorten tegen het einde van de winter voltooid is, wordt de wijn verzameld en overgebracht naar hout, waar hij ongeveer negen maanden rijpt in grote Slavonische eikenhouten vaten en, voor een klein deel, in barriques en in roestvrijstalen tanks. Het bottelen vond plaats in december 2018.
  • Alcoholgehalte 13,5% vol.
  • allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
  • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Koel minstens 24 uur voor het opdienen. 5 minuten voor serveren openen
  • Servicetemperatuur 16 °
  • GlasBordeaux
  • Wanneer te drinken ND
  • Wedstrijd ND
De wijngaard
  • Grond Kleiachtige leem
  • Blootstelling en hoogte Oost - Noord/Oost 400 m boven de zeespiegel
  • Kweekmethode Aangespoord cordon
  • Plantdichtheid 4.800 planten per hectare
Aantekeningen van de productie
  • GEBOTTELD DOOR MARCHESI ANTINORI SPA FLORENCE IN SAN CASCIANO VP ITALIË

  • Geproduceerd in Italië

De prijzen
  • Luca Maroni

    Bekroond met 88 punten

  • Vineuse 90
  • Robert Parker

    De Chianti Classico Pèppoli 2017 weerstaat de hitte van de relatief ongeschonden vintage, met helder bessenfruit, blauwe bloem, potgrond en wilde kruiden. De wijn biedt een goede frisheid, een gemakkelijk drinkbare stijl en de smaken van wilde kersen om te combineren met een volle burger en friet.

  • James Zuigeling

    Mooie puurheid van fruit hier, vooral als je kijkt naar de vintage, variërend van citrus tot frambozen tot jodium. De sappige en sappige tannines zijn precies het juiste contrapunt voor de nogal pittige zuurgraad, en dit eindigt medium-taai en korrelig. Drink nu.

    "Pèppoli" Chianti Classico DOCG 2023
  • Voor velen is Peppoli zelfs synoniem met Chianti Classico. En voor iedereen die van Sangiovese houdt, is dit prachtige rood nog steeds een referentiepunt bij het denken aan het bekendste Toscaanse rood ter wereld. Peppoli di Antinori komt van het gelijknamige landgoed op ongeveer 5 km van de prestigieuze Tignanello-wijngaard. De typische snit van Peppoli voorziet dat de meeste gebruikte druiven Sangiovese zijn, terwijl de rest gelijk verdeeld is tussen Syrah en Merlot. Het resultaat is een krachtige, elegante en aangenaam kruidige wijn. In het glas is het bedekt met een prachtige robijnrode mantel omzoomd met violette reflecties. De neus is complex en breed, met tonen van sappig rood fruit, zoals kersen en frambozen, en meer bloemige tonen die typerend zijn voor Sangiovese. In de afdronk komen de geroosterde tonen aangenaam naar voren, goed geïntegreerd met alle andere. In de mond is het warm, met fijne en elegante tannines. Langs de finish die enkele seconden duurt.

    De familie Antinori is al meer dan zeshonderd jaar toegewijd aan de wijnproductie. Sinds Giovanni di Piero Antinori in 1385 onderdeel werd van de Florentijnse kunst van de Vinattieri. Sindsdien hebben 26 generaties van de familie het lot geleid van de groep die vandaag de dag een van de bekendste en meest geliefde ter wereld is. Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door de markies Piero Antinori, met de steun van zijn drie dochters Albiera, Allegra en Alessia, die allemaal persoonlijk betrokken zijn bij de activiteiten van het bedrijf. In de loop van de tijd zijn er verschillende anderen toegevoegd aan de historische Toscaanse en Umbrische landgoederen van de familie. Overal is het doel van de Antinori-familie om het meeste uit het lokale "terroir" te halen en fascinerende en gedenkwaardige wijnen te produceren. Vanuit dit oogpunt mogen we de grote familie Supertuscans, "Solaia" en "Tignanello", of de Chianti Classicos niet vergeten, die een kwalitatief referentiepunt vormen voor alle liefhebbers.

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u Antinori wilt kopen met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast die van Antinori bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp