Rekken logo
NL FR

Offida DOCG Passerina 2023

Offida DOCG Passerina 2023.
Velenosi
jaar: 2023
Herkomst: Marche, Monteprandone (AP)
26
€ 15,50 € 12,90 -17%
Formaat 0.75l. (€ 17,20/liter)
code S1954
Fris en hartig

Wat: Afkomstig van een wijngaard in Monteprandone, 350 meter boven zeeniveau
Omdat: Voor de lange minerale afdronk
Ideaal bij: Visgerechten, rauwe zeevruchten, vissoepen of risotto's van zeevruchten

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
Offida DOCG Passerina 2023
Velenosi
jaar: 2023
Herkomst: Marche, Monteprandone (AP)
€ 15,50 € 12,90 -17%
Formaat 0.75l. (€ 17,20/liter)
code S1954
Fris en hartig

Wat: Afkomstig van een wijngaard in Monteprandone, 350 meter boven zeeniveau
Omdat: Voor de lange minerale afdronk
Ideaal bij: Visgerechten, rauwe zeevruchten, vissoepen of risotto's van zeevruchten

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
 • TypologieDOCG stille witte wijn
 • Herkomst Wandeling
 • Druiven passerina 100%
 • Sensatie Heldergeel met gouden reflecties. Frisse en hartige smaak, met een goede structuur en een lange en aanhoudende minerale afdronk.
 • Vinificatie Na het ontstelen worden de druiven gedurende ongeveer 8/10 uur in de pers gecryomacereerd. Vervolgens vindt er een zachte persing plaats en wordt voor deze wijn uitsluitend de vrije uitloopmost gebruikt. De gisting vindt plaats in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. De verfijning gaat door tot eind februari op de fijne droesem, die wekelijks wordt omgeroerd om de wijn meer structuur te geven.
 • Alcoholgehalte 13% vol
 • allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
 • Tips Op een koele plaats bewaren, uit de buurt van licht, fles rechtop. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. 5 minuten voor serveren openen
 • Servicetemperatuur 12 graden
 • GlasBrede tulp
 • Wanneer te drinken binnen 3 jaar
 • Wedstrijd Aperitief, vismenu
Aantekeningen van de productie
 • ITALIË

 • VELENOSI SRL - VIA DEI BIANCOSPINI 11 - 63100 ASCOLI PICENO

  Offida DOCG Passerina 2023
 • De hier gepresenteerde is een mooie Offida DOCG Passerina, de Villa Angela van Cantina Velenosi. Het is gemaakt van druiven afkomstig van de suggestieve bedrijfswijngaard in Monteprandone, in de regio Marche, op een hoogte van 350 meter boven zeeniveau. Hier geeft de medium getextureerde bodem die neigt naar kleiachtig karakter en structuur aan de wijnen. De inheemse Passerina wordt in de vroege ochtenduren strikt met de hand geoogst om de versheid en complexiteit van de trossen intact te houden. Na het ontstelen ondergaan de druiven een cryomaceratie bij 0°C gedurende ongeveer 8/10 uur, gevolgd door een zachte persing. Alleen de vrije most, de beste, wordt geselecteerd voor de wijnbereiding. Dit laatste gebeurt in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur, waardoor de frisheid en elegantie van de aroma’s behouden blijven. Dit wordt gevolgd door een lange fase van verfijning op de fijne droesem, die duurt tot eind februari. Tijdens deze periode wordt de droesem wekelijks geroerd, waardoor de wijn een rijke en complexe structuur krijgt. In het glas onthult het een heldergele kleur met gouden reflecties. In de neus bloemige tonen van kamille en balsamicokruiden, vergezeld van een fruitige toon van knapperige pitvruchten, in het bijzonder gouden appel, en een citroenachtig vleugje limoen. De frisse en hartige smaak, met goede structuur, wordt onderstreept door een minerale, lange en aanhoudende afdronk, die meteen uitnodigt tot het nemen van een nieuwe slok.

  Het begon allemaal in de handen van twee zeer jonge ondernemers, Angela en Ercole Velenosi. Het jaar was 1984. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Ascoli Piceno, in het hart van de regio Marche, ongeveer 20 kilometer van de Adriatische kust, op een hoogte van ongeveer 200 meter boven de zeespiegel. De bedrijfsboerderijen zijn ontwikkeld tussen de heuvels, waar kleiachtige en vruchtbare gronden altijd als ideaal werden beschouwd voor de teelt van wijnstokken. Vier verschillende bedrijven gevestigd in Ascoli Piceno, Castorano, Monsampolo del Tronto en Castel di Lama, waaraan een wijngaard is toegevoegd in het Ancarano-gebied, in de provincie Teramo, en één in het San Marcello-gebied, in de provincie Ancona, in de Castelli di Jesi. Velenosi-wijnen worden vaak bekroond door de strengste nationale en internationale critici en worden gedistribueerd in meer dan 52 landen over de hele wereld. Vandaag bedraagt ​​de totale productie ongeveer 2 miljoen flessen per jaar. Maar, zo laten ze het bedrijf weten, de projecten die in de pijplijn zitten zijn nog niet af.

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u Offida DOCG Passerina 2023 van Velenosi wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online wijnaankopen DOCG stille witte wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Offida DOCG Passerina 2023 van Velenosi bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze anderen wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp