Rekken logo
NL FR

Klassieke methode "Elettra" Mousserende wijn Rosé Lambrusco di Sorbara DOC

"Elettra" Spumante Metodo Classico Rosè Lambrusco di Sorbara DOC.
Villa di Corlo
Herkomst: Emilia Romagna, Corlo di Formigine (MO)
16
€ 19,90 € 16,90 -15%
Formaat 0.75l. (€ 22,53/liter)
code S1948
Pure Lambrusco Grasparossa

Wat: Van druiven geteeld op alluviale bodems van de Secchia
Omdat: Voor een ander aperitief
Ideaal bij: Gezouten vlees, gekookt vlees, wit vlees en typische gerechten uit de Modena-keuken

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
"Elettra" Spumante Metodo Classico Rosè Lambrusco di Sorbara DOC
Villa di Corlo
Herkomst: Emilia Romagna, Corlo di Formigine (MO)
€ 19,90 € 16,90 -15%
Formaat 0.75l. (€ 22,53/liter)
code S1948
Pure Lambrusco Grasparossa

Wat: Van druiven geteeld op alluviale bodems van de Secchia
Omdat: Voor een ander aperitief
Ideaal bij: Gezouten vlees, gekookt vlees, wit vlees en typische gerechten uit de Modena-keuken

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
  • TypologieDOC rosé mousserende wijn
  • Herkomst Emilia Romagna
  • Druiven Lambrusco-grasarossa 100%
  • Sensatie Lichtroze kleur, met zeer fijne en aanhoudende perlage. In de neus lichte hints van broodkorst en wit fruit. Droge, beslissende en frisse smaak.
  • Vinificatie De oogst wordt in september vervroegd, met de hand in kisten. De druiven gaan onmiddellijk de zachte pers in zonder door de ontstemmer te gaan. Alleen de bloem wordt gebruikt, voor een fijnere kleur en aroma. Vervolgens wordt de most gereinigd, die bij lage temperaturen wordt gefermenteerd, waardoor de basiswijn wordt verkregen. Hergisting op fles op eigen gisten, bij lage temperaturen gedurende meer dan 12 maanden. Gevolgd door degorgement met volledige verwijdering van het sediment.
  • Alcoholgehalte 11,5% vol
  • allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
  • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Minimaal 24 uur van te voren in de koelkast zetten. Open en serveer op dit moment
  • Servicetemperatuur 10 graden
  • GlasFluiten / Franciacorta
  • Wanneer te drinken binnen 3 jaar
  • Wedstrijd Aperitief, Vleesmenu
Aantekeningen van de productie
  • Italië

  • AZIENDA AGRICOLA VILLA DI CORLO SAS - STRADA CAVEZZO 200 - 41126 BAGGIOVARA (MO)

    Klassieke methode "Elettra" Mousserende wijn Rosé Lambrusco di Sorbara DOC
  • In het hart van de vlakte van Modena, in Sozzigalli di Soliera, in de diepten van de rivier de Secchia, wordt Elettra, Metodo Classico Rosé, 100% Lambrusco Grasparossa geboren. Deze specifieke alluviale bodems, rijk aan slib en zand, zorgen ervoor dat de wijn mineraliteit en structuur krijgt. Het gematigde klimaat van het gebied, met strenge winters en hete zomers, bevordert een optimale rijping van de druiven, waardoor een perfecte balans tussen suikers en zuren wordt gegarandeerd. Grasparossa, een inheemse Modena-wijnstok die bekend staat om zijn sterke karakter en uitgesproken frisheid, wordt begin september strikt met de hand geoogst om de kostbare kenmerken van de druiven zo goed mogelijk te behouden. De wijnbereiding volgt de klassieke methode, met volledig respect voor de traditie. De druiven worden zacht geperst en alleen de vrije uitloopmost wordt gebruikt om een ​​wijn te verkrijgen met een bleke kleur en verfijnd aroma. De fermentatie vindt plaats bij lage temperaturen, waardoor de frisheid en geur van het fruit behouden blijven. Daarna volgt hergisting op fles op de gisten, waardoor Lambrusco Grasparossa zijn karakteristieke bruisen krijgt. In het glas heeft het een lichtroze kleur, verfraaid met een fijne en aanhoudende perlage. In de neus verwacht een delicaat boeket van broodkorst en wit fruit een droge, beslissende en frisse smaak, die het gehemelte verovert met zijn harmonie en evenwicht. Perfect om de smaken van de Modena-traditie te versterken, het past goed bij gezouten vlees, gekookt vlees, wit vlees en alle typische gerechten uit de lokale keuken. Ook ideaal als aperitief.

    Het bedrijf werd opgericht in 1998 en is gevestigd in Baggiovara, provincie Modena. Met passie geleid door Antonia Munari is Villa di Corlo een prachtige realiteit die niet alleen wijn produceert, maar ook traditionele balsamico-azijn uit Modena, dankzij een azijnfabriek op de zolders van de zeventiende-eeuwse villa in het midden van het landgoed. Het ligt op ongeveer 100 hectare grond, waarvan een kwart wijngaarden zijn. Het landgoed is al meer dan een eeuw eigendom van dezelfde familie. De primaire missie van het bedrijf werd vanaf het begin van het bedrijf uiteengezet in het exclusieve gebruik van druiven uit eigen teelt, gecombineerd met de modernste technologie. Chardonnay, Merlot en Cabernet Sauvignon van verschillende klonen worden verbouwd op een hoogte van 320 meter boven zeeniveau. De wijnmakerij, gebouwd met respect voor de landelijke kenmerken van het gebied, is uitgerust met de technologisch meest geavanceerde systemen voor de verwerking van mousserende wijnen, met behulp van koude maceratie, om een ​​wijn te verkrijgen die alle smaken en aroma’s uit de druiven haalt. het komt van. Gezond en prettig om te drinken.

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u "Elettra" klassieke methode Rosé mousserende wijn Lambrusco di Sorbara DOC van Villa di Corlo wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitsverhouding voor uw online aankopen van DOC rosé mousserende wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Elettra" Klassieke Methode Mousserende Wijn Rosé Lambrusco di Sorbara DOC van Villa di Corlo, bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere producten wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp