Wat: Supernauwkeurige verwerking en drie maanden autoclaaf
Omdat: Om een speciale gelegenheid waardig te vieren
Ideaal bij: Aperitief, bij risotto of als afsluiting van een maaltijd
Wat: Supernauwkeurige verwerking en drie maanden autoclaaf
Omdat: Om een speciale gelegenheid waardig te vieren
Ideaal bij: Aperitief, bij risotto of als afsluiting van een maaltijd
Geproduceerd in Italië
Geproduceerd en gebotteld door Valdo Mousserende Wijnen – Valdobbiadene (TV), Italië
100% Glera, deze interessante Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG komt voort uit een supernauwkeurige verwerking van de druiven. Na hun aankomst in de kelder beginnen we namelijk met een korte maceratie op de schil, in een gesloten pers, en de daaropvolgende zachte persing, met de extractie van de eerste fractie vrije uitloopmost. Vervolgens, na de eerste gisting, brengt de basiswijn ongeveer twee maanden door op zijn fijne droesem bij een gecontroleerde temperatuur, in stalen tanks. Pas dan is de wijn klaar om de autoclaaf in te gaan voor de delicate tweede gisting die in dit geval ruim drie maanden duurt. Cuvée 1926 is een viering van de geschiedenis van Valdo. In 1926 werd zelfs de eerste fles van het bedrijf ontkurkt. De eerste van een lange, lange reeks. Strogeel met gouden reflecties, deze mousserende wijn heeft een fijne en delicate perlage. De neus onthult een karakteristiek bouquet dat doet denken aan rijp fruit, met name appel, peer en zelfs exotisch fruit. In de mond maken de afgemeten zachtheid en de aangename rondheid, gecombineerd met de frisse sappigheid, deze mousserende wijn uiterst aangenaam en veelzijdig. Uitstekend als aperitief, uitstekend op elk moment van de dag. Smakelijk bij risotto's, maar er zijn ook mensen die het aanbevelen om een lunch of diner af te ronden, nog beter in combinatie met een stuk fruitcake of een perziksalade.
De geschiedenis van Valdo is nauw verbonden met die van de familie Bolla en bestaat uit passie en ondernemersgeest. Een verhaal dat grotendeels samenvalt met dat van de evolutie van Prosecco en de ontwikkeling van het prachtige gebied waar het geproduceerd wordt. Het begon allemaal met een intuïtie van Abele, grootvader van de oprichter van Valdo, Sergio Bolla. Het jaar was 1883 en Abele, toen eigenaar van een herberg die nog steeds bestaat in Soave, besloot stille wijnen te gaan produceren om de beste etablissementen in Venetië en Milaan te bevoorraden. Het succes was zo groot dat in 1926 een groep ondernemende ondernemers uit Valdobbiadene besloot zich te verenigen en de "Società Anonima Vini Superiori" op te richten, een bedrijf dat zich voornamelijk toelegde op het maken van de mousserende wijn van Valdobbiadene Prosecco Superiore en Cartizze. In 1938 verwierf Sergio Bolla, zoon van Albano, de Società Anonima Vini Superiori, die zo eigendom werd van de familie Bolla. Vanaf dat moment zit het verhaal vol successen en bevredigingen. In 1941 veranderde het bedrijf van naam en werd het definitief Valdo. In 2002 werd het nieuwe productiecentrum ingehuldigd en kort daarna breidde het bedrijf zich uit buiten de grenzen van Italië, waardoor er twee zussen ontstonden, een in Duitsland en een in de Verenigde Staten. Vandaag de dag is Valdo een kolos, in de goede zin van het woord. Een bedrijf dat in staat is om uitstekende wijnen te produceren en de goede naam Made in Italy over de hele wereld te brengen.
Als u Prosecco "Cuvée 1926" Valdobbiadene Superiore DOCG van Valdo wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Extra Dry Mousserende wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Prosecco "Cuvée 1926" Valdobbiadene Superiore DOCG di Valdo bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering