Nederlands België BESTEL VIA DE TELEFOON: +32 080029990
KIES DE TAAL NL FR Blog
KIES DE TAAL NL FR
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

Valdobbiadene Rive San Pietro di Barbozza Extra Brut

Valdobbiadene Rive San Pietro di Barbozza Extra Brut.
Valdo
jaar: 2021
Herkomst: Veneto, Valdobbiadene (TV)
69
€ 21,00 € 16,50 -21%
Formaat 0.75l. (€ 22,00/liter)
code S1211
Er is Prosecco en er zijn de "Rive"

Wat: Van een kleine "heroïsche" wijngaard
Omdat: Vanwege de beslist droge, strenge en hartige smaak
Ideaal bij: Delicate hapjes, rauwe vis, zalm

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
Valdobbiadene Rive San Pietro di Barbozza Extra Brut
Valdo
jaar: 2021
Herkomst: Veneto, Valdobbiadene (TV)
€ 21,00 € 16,50 -21%
Formaat 0.75l. (€ 22,00/liter)
code S1211
Er is Prosecco en er zijn de "Rive"

Wat: Van een kleine "heroïsche" wijngaard
Omdat: Vanwege de beslist droge, strenge en hartige smaak
Ideaal bij: Delicate hapjes, rauwe vis, zalm

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
  • Typologiemousserend
  • Herkomst Veneto
  • Druiven Glera 100%
  • Sensatie Frisse en weelderige bubbels met een fijne en aanhoudende perlage. Op zicht heeft het een heldere strogele kleur, met groenachtige reflecties. In de neus opent het aroma met fruitige, bloemige tonen en citrustonen die typerend zijn voor de variëteit. Het is een glas met een uitgesproken zuurgraad, essentieel, droog en sober: het komt helder en precies in de mond. Met balans en even nobele lengte en doorzettingsvermogen. De uitstekende structuur, aangenaam ondersteund door een intrigerende hartige ader, omhult de slok met een harmonieuze smaak.
  • Vinificatie Mousserende wijnbereiding volgens de Martinotti-Charmat-methode bij een gecontroleerde temperatuur van 16-18°C met daaropvolgende verfijning in een autoclaaf op eigen gisten gedurende minimaal 9 maanden.
  • Alcoholgehalte 11,5% vol
  • allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
  • Tips Op een koele plaats bewaren, uit de buurt van licht, fles rechtop. Minimaal 24 uur van te voren in de koelkast zetten. Open en serveer op dit moment
  • Servicetemperatuur 8 graden
  • GlasHoge tulp
  • Wanneer te drinken binnen 2 jaar
  • Wedstrijd Aperitief, vismenu
Aantekeningen van de productie
  • Italië

  • Valdo mousserende wijnen via Foro Boario 20 31049 Valdobbiadene (TV)

    Valdobbiadene Rive San Pietro di Barbozza Extra Brut
  • Er is Prosecco en er is de "Rive", het hoogste punt, het kwalitatieve hoogtepunt van de Prosecco Superiore DOCG-benaming. En deze mousserende wijn komt precies uit de Rive di San Pietro di Barbozza. Ondoordringbare heuvels, waar de wijnstok vaak ouder is. De term Rive identificeert dit allemaal. Kleine "heroïsche" wijngaarden, op steil en bijzonder steil terrein, waar de teelt bijzonder veeleisend is. Maar de verkregen kwaliteit is ongeëvenaard. Zoals in het geval van deze mousserende wijn, vintage en Extra Brut, geproduceerd in een gelimiteerde oplage van slechts 17.852 flessen. De wijngaarden liggen tussen de 350 en 400 meter boven zeeniveau. 100% Glera, de druiven die bij perfecte aromatische rijpheid zijn geoogst, worden geperst en verwerkt in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. Het daaropvolgende mousserende proces, volgens de Charmat-methode, duurt minimaal 6 maanden, waarna de wijn verder rijpt op de fles. Briljant strogeel, met groenachtige reflecties, onthult in het glas een ongewoon fijne perlage. In de neus rijke bloemen- en licht citrusgeuren. In de mond ontdekt men echter een wijn die wordt gekenmerkt door een uitgesproken droge en strenge, typisch hartige smaak. De afdronk is mineraal, terwijl de bijzonder lange afdronk zorgt voor een lange en aangename persistentie. Ideaal bij delicate hapjes, bijvoorbeeld op basis van rauwe vis, maar heeft voldoende kracht om gerechten op basis van vette vis te begeleiden. Perfect bij zalm.

    De geschiedenis van Valdo is nauw verbonden met die van de familie Bolla en bestaat uit passie en ondernemersgeest. Een verhaal dat grotendeels samenvalt met dat van de evolutie van Prosecco en de ontwikkeling van het prachtige gebied waar het geproduceerd wordt. Het begon allemaal met een intuïtie van Abele, grootvader van de oprichter van Valdo, Sergio Bolla. Het jaar was 1883 en Abele, toen eigenaar van een herberg die nog steeds bestaat in Soave, besloot stille wijnen te gaan produceren om de beste etablissementen in Venetië en Milaan te bevoorraden. Het succes was zo groot dat in 1926 een groep ondernemende ondernemers uit Valdobbiadene besloot zich te verenigen en de "Società Anonima Vini Superiori" op te richten, een bedrijf dat zich voornamelijk toelegde op het maken van de mousserende wijn van Valdobbiadene Prosecco Superiore en Cartizze. In 1938 verwierf Sergio Bolla, zoon van Albano, de Società Anonima Vini Superiori, die zo eigendom werd van de familie Bolla. Vanaf dat moment zit het verhaal vol successen en bevredigingen. In 1941 veranderde het bedrijf van naam en werd het definitief Valdo. In 2002 werd het nieuwe productiecentrum ingehuldigd en kort daarna breidde het bedrijf zich uit buiten de grenzen van Italië, waardoor er twee zussen ontstonden, een in Duitsland en een in de Verenigde Staten. Vandaag de dag is Valdo een kolos, in de goede zin van het woord. Een bedrijf dat in staat is om uitstekende wijnen te produceren en de goede naam Made in Italy over de hele wereld te brengen.

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u Valdobbiadene Rive San Pietro di Barbozza Extra Brut van Valdo wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van mousserende wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Valdobbiadene Rive San Pietro di Barbozza Extra Brut di Valdo bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze anderen wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp