Wat: Van Valle dei Buoi, een gehucht van San Pietro di Barbozza
Omdat: Vanwege zijn veelzijdigheid
Ideaal bij: Aperitief, visgerechten
Wat: Van Valle dei Buoi, een gehucht van San Pietro di Barbozza
Omdat: Vanwege zijn veelzijdigheid
Ideaal bij: Aperitief, visgerechten
Geproduceerd in Italië
Geproduceerd en gebotteld door Valdo Spumanti – Valdobbiadene (TV), Italië
Dat het een fijne mousserende wijn is, is op het eerste gezicht te begrijpen. Het elegante etiket en de zware fles laten geen twijfel bestaan. De Cuvée di Boj is een elegante Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG die de maximale typischheid van het gebied vertegenwoordigt. Het komt uit de Valle dei Buoi, een geschikt gebied in het gehucht San Pietro di Barbozza in Valdobbiadene. Een mythische plek voor liefhebbers van het type, met buitengewone microklimatologische en bodemkenmerken. Geproduceerd met de klassieke "lange" Charmat-methode, na het maken van de mousserende wijn rijpt de wijn enkele maanden in de fles voordat hij op de markt wordt gebracht. In het glas onthult hij een prachtige strogele kleur met gouden en briljante reflecties, met een subtiele en aanhoudende perlage. De neus onthult een aangenaam karakteristiek aroma. Wilde bloemen, vers fruit, vooral peren en gouden appels. In de mond verrast het ten slotte door zijn verfijnde en harmonieuze smaak, de uitstekende persistentie en de uitgesproken aroma's en sappigheid. Cuvée di Boj is een fantastische mousserende wijn voor de hele maaltijd die zijn eigenaardigheden ten volle tot uiting brengt in combinatie met visgerechten. Maar het is ook een uitstekend aperitief, perfect om elke feestelijke avond met "het juiste glas" te beginnen.
De geschiedenis van Valdo is nauw verbonden met die van de familie Bolla en bestaat uit passie en ondernemersgeest. Een verhaal dat grotendeels samenvalt met dat van de evolutie van Prosecco en de ontwikkeling van het prachtige gebied waar het geproduceerd wordt. Het begon allemaal met een intuïtie van Abele, grootvader van de oprichter van Valdo, Sergio Bolla. Het jaar was 1883 en Abele, toen eigenaar van een herberg die nog steeds bestaat in Soave, besloot stille wijnen te gaan produceren om de beste etablissementen in Venetië en Milaan te bevoorraden. Het succes was zo groot dat in 1926 een groep ondernemende ondernemers uit Valdobbiadene besloot zich te verenigen en de "Società Anonima Vini Superiori" op te richten, een bedrijf dat zich voornamelijk toelegde op het maken van de mousserende wijn van Valdobbiadene Prosecco Superiore en Cartizze. In 1938 verwierf Sergio Bolla, zoon van Albano, de Società Anonima Vini Superiori, die zo eigendom werd van de familie Bolla. Vanaf dat moment zit het verhaal vol successen en bevredigingen. In 1941 veranderde het bedrijf van naam en werd het definitief Valdo. In 2002 werd het nieuwe productiecentrum ingehuldigd en kort daarna breidde het bedrijf zich uit buiten de grenzen van Italië, waardoor er twee zussen ontstonden, een in Duitsland en een in de Verenigde Staten. Vandaag de dag is Valdo een kolos, in de goede zin van het woord. Een bedrijf dat in staat is om uitstekende wijnen te produceren en de goede naam Made in Italy over de hele wereld te brengen.
Als u Prosecco "Cuvée di Boj" Valdobbiadene Superiore DOCG van Valdo wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Brut Spumante-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Prosecco "Cuvée di Boj" Valdobbiadene Superiore DOCG di Valdo bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere producten wijnen klaar voor levering