De valleien van Chili herbergen tal van internationale druivensoorten, die uitstekende wijnen tot leven brengen. De verdienste van de introductie van de wijnstok in het land behoort volledig toe aan de Spaanse missionarissen: zij waren het die de wijn uit Europa brachten om de christelijke vieringen zo goed mogelijk te eren. Een van de eerste Chileense wijnstokken is de Pais, bijzonder wijdverspreid over het hele grondgebied en wordt nog steeds beschouwd als de meest representatieve van het land. Er zijn echter internationale wijnstokken zoals Sauvignon en Chardonnay, onder die met witte druiven, en Merlot, Cabernet Sauvignon en Carmenère, onder die met rode druiven. Het meest bekende gebied gewijd aan de productie van wijnen in Chili is zeker dat van Santiago, in het bijzonder de Maipo-vallei, maar ook die van Casablanca en Aconcagua vertegenwoordigen belangrijke wijnproducerende gebieden in het land. Als u zich wilt onderdompelen in het proeven van de meest representatieve Chileense wijnen, kies dan een rode Carmenère of een Sauvignon uit de door onze experts geselecteerde wijnen.
Gratis retourneren
Toegewijde hulp