La Zuid-Tiroolse wijnproductie heeft een oude oorsprong en is verankerd in het gebied: de eerste gecultiveerde wijnstokken dateren uit de tijd van de Etrusken, maar het is onder de heerschappij van het oude Rome dat Alto Adige zijn eerste belangrijke periode van ontwikkeling ervaart met betrekking tot wijnbouw. In de loop der jaren en onder invloed van de overheersing van het gebied zijn veel inheemse variëteiten geleidelijk verdwenen. Ondanks dit verlies van het wijnbouwkundige erfgoed van het gebied, zijn er vandaag de dag nog steeds enkele van deze wijngaarden aanwezig. inheemse soorten zoals de Schiava en de Lagrein, beide naar zwarte bes.
De wijnproductie in Zuid-Tirol wordt tegenwoordig in kwantitatieve zin gedomineerd door de volgende factoren: Witte wijnen, op de voet gevolgd door de rode wijnen en van mousserend.
Bent u klaar om een unieke ervaring te beleven met de selectie van wijnen uit Alto Adige di Rekken?
Gratis retourneren
Toegewijde hulp