De focus van de Zuid-Afrikaanse wijnproductie ligt vooral op witte wijnen, die 66% van de totale productie vertegenwoordigen. Er zijn twee fundamentele wijnstokken in Zuid-Afrika: Chenin Blanc en Clombard, gevolgd door enkele internationale wijnstokken zoals Chardonnay, Riesling en Sauvignon. Voor de rode wijnen daarentegen valt naast internationale wijnstokken zoals Cabernet Sauvignon een belangrijke lokale wijnstok op, Pinotage, die voortkomt uit een kruising tussen Pinot Noir en Cinsault, waarmee wijnen van hoge kwaliteit worden geproduceerd. Als je naar Zuid-Afrika wilt voor een proeverij, moet je zeker een bezoek brengen aan Stellenbosch, een van de oudste wijnproducerende gebieden van het land. Dankzij het gematigde klimaat, dankzij de aanwezigheid van de stromingen van de Atlantische Oceaan, is het ook een van de belangrijkste op het gebied van kwantiteit en kwaliteit van de productie. Voordat u de vlucht neemt, kunt u echter in het comfort van uw huis een proeverij van Zuid-Afrikaanse wijnen proeven, waarbij u kiest voor de selectie van Svinando.
Gratis retourneren
Toegewijde hulp