De traditie van het maken van wijn in de Verenigde Staten is vrij recent en ontwikkelde zich pas na 1933 met het einde van de drooglegging. Desondanks groeit de populariteit van in de VS gemaakte wijn voortdurend. De wijnproductie van de Verenigde Staten van Amerika is een van de belangrijkste ter wereld: 90% van de wijnen komt uit Californië, gevolgd door Mexico, een gebied dat internationaal bijzonder veelbelovend is dankzij de productie buiten het seizoen in vergelijking met de Europese. In beide staten worden voornamelijk wijnstokken van Europese oorsprong gebruikt, zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinot Noir voor rode druiven en Chardonnay en Sauvignon als witte druivenrassen. Verder zijn er de laatste jaren ook enkele Italiaanse rassen geïntroduceerd, waaronder Sangiovese, Nebbiolo en Barbera. Als u twijfelt over de juiste wijn bij uw diner, blader dan door de catalogus en kies deze uit de voorstellen van Svinando: in de selectie vindt u enkele van de beste Noord-Amerikaanse wijnhuizen!
Gratis retourneren
Toegewijde hulp