Nederlands België BESTEL VIA DE TELEFOON: +32 080029990
KIES DE TAAL NL FR Blog
KIES DE TAAL NL FR
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

5 wijnen om uit te kiezen voor een romantisch Valentijnsdiner

Bubbel, rood, rosé of wit?

5 vini da scegliere per una romantica cena di San Valentino

Nou ja, daar vakantie van geliefden komt eraan! Valentijnsdag staat voor de deur en we moeten alle details bestuderen van wat er een zal zijn onvergetelijke avond…dankzij wijn Rechts! Rood, rosé, wit of bubbels? Natuurlijk heb je keuze te over! En als je voor het aperitief kunt wedden beste romantische drankjes, hier 5 wijnen om uit te kiezen voor een romantisch Valentijnsdiner.

 

Champagne Brut Nature, met een aangeboren elegantie

champagne voor valentijnsdiner

 

Vervaardigd in een van de mooiste cru's in de Champagnestreek, in het noorden van de Côte des Blancs, lo Champagne Bonnaire Brut Nature Grand Cru Blanc de Blancs onderscheidt zich door zijn ongelooflijke verfijning. Het is een zeer droge mousserende wijn – Brut Nature in feite - verkregen van 100% Chardonnay-druiven. Na het bottelen blijft de wijn staan in contact met de gisten in contact gedurende niet minder dan 48 maanden en in de Cuvée-fase voegt de producent ook een 15% reservewijnen, d.w.z. geproduceerd tijdens vorige oogsten. Juist de eigenschappen van deze champagne maken hem perfect om te ontkurken als het een verfijnd diner is, zoals voor Valentijnsdag. Inderdaad, het kan worden gewaardeerd in combinatie met zeevruchten, oesters, weekdieren en schaaldieren. Bloemige tonen, rijp fruit en gebak vallen op in de neus, terwijl het in de mond een romige en intense body heeft, met een frisse en minerale afdronk.

 

Sauvignon Alto Adige DOC, voor liefhebbers van geparfumeerde wijnen

Elegant, aromatisch en evenwichtig: het is moeilijk om er niet door gefascineerd te raken "Aristos" Sauvignon Zuid-Tirol DOCeen berg wijn zeer aangenaam, aromatisch maar niet mierzoet, wat fascineert met zijn eigen in het glas strogele kleur met zeer frisse groenachtige tinten. Intensiteit, dikte, karakter en elegantie maken dit Zuid-Tiroolse witte wijn een van de meest populaire. Als de kruidachtige noot gemakkelijk herkenbaar is in de neus, wordt hij in de mond gewaardeerd om zijn frisse, zure, intense en volle smaak. De perfecte match? Sushi en sashimi, voor een oriëntaals Valentijnsdiner.

 

Monteoro Vermentino, de maximale expressie van Gallura

La gallura is synoniem met Vermentino over de hele wereld en daar bestaat natuurlijk geen twijfel over. Sterker nog, in geen enkel ander deel van Sardinië, en waarschijnlijk in de Middellandse Zee, wordt Vermentino ook gevonden en kan het zich op zo'n hoog niveau uiten. En juist in dit deel van het eiland wordt het geproduceerd Monteoro Vermentino di Gallura Superiore DOCG 2021, een frisse en directe wijn met kleur helder strogeel die verleidt door de rijkdom van zijn parfums. In de mond is hij zacht, dankzij de mooie structuur, maar ook evenwichtig. Voor wie op zoek is naar een fles in staat om een ​​onvergetelijke avond te begeleiden, heeft de juiste wijn voor zich. Om het tot zijn recht te laten komen aan tafel, kunt u het proeven als bijgerecht bij een gerecht op basis van kreeften?

 

Aglianico del Vulture, voor wie van sterke smaken houdt

Het is in Bazilicata dat hetAglianico bereikt zeer hoge kwaliteitsniveaus dankzij eeuwenoude wijngaarden die op duurzame wijze worden verbouwd. Voor het evenwicht van de componenten en voor de krachtige tannines van de wijnstok, "Het repertoire" Aglianico del Vulture DOC 2019 het is een warme en gestructureerde heldere robijnrode wijn die indruk maakt met de verscheidenheid aan aroma's, van kers tot morellen kers. Te proeven in een verfijnde Gran Balon, geschikt voor diners op basis van vlees en wild.

 

Barolo, de koning der wijnen voor een fantastisch diner

Wanneer het gaat om Barolo het wordt serieus, want het is geen eenvoudig product, maar een wijn waaraan de verschillende producenten hun wijsheid met religieuze standvastigheid wijden. Als er mensen zijn die er de voorkeur aan geven om één enkele wijngaard te exploiteren, zijn er ook mensen die in plaats daarvan experimenteren met de mix van verschillende percelen: het is vanuit deze filosofie dat "Caviot" Barolo DOCG 2018, van druiven Nebbiolo van verschillende wijngaarden. In staat om het beste van zichzelf te geven, zelfs als jonge man, na solo twee jaar rijping in grote vaten het is robijnrood met lichte granaatreflecties. Met een intense geur van viooltjes, omhult het het gehemelte met zachte tannines en kan het een diner op basis van vlees speciaal maken.

 

 

Waar wacht je op? Het enige wat u hoeft te doen is het menu te ordenen en vertrouw op Svinando om de beste wijn te kiezen voor een romantisch Valentijnsdiner!

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp