Nederlands België BESTEL VIA DE TELEFOON: +32 080029990
KIES DE TAAL NL FR Blog
KIES DE TAAL NL FR
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

Bier en focaccia, een perfect huwelijk: de beste combinaties

Van Ligurische focaccia tot Messina, het perfecte bier om uit te kiezen

Birra e focaccia, un matrimonio perfetto: gli abbinamenti migliori

Weinig dingen zijn zo bevredigend als het ontkurken bier voor een mooie focaccia. Dit is genoeg om een ​​avondje te draaien, alleen of in gezelschap, mits je natuurlijk de juiste combinatie vindt. Elk ingrediënt vraagt ​​om de juiste fles, om een ​​echt onvergetelijk smakenhuwelijk te creëren. 

Voor de nieuwsgierigen, de twijfelaars of gewoon degenen die een gastronomische ervaring willen hebben die naam waardig, hier zijn enkele tips om te weten hoe bier te koppelen naar foccacia!

 

Bier en witte focaccia combineren: een eenvoudige combinatie, maar nooit triviaal

 

Less is more, luidt een Engels gezegde, en dat is het vaak ook. Soms zijn het de simpelste dingen die grote voldoening geven. 

Op gastronomisch gebied wordt een geldig voorbeeld vertegenwoordigd door witte focaccia, ook bekend als Genuese focaccia. Weinig franje, alleen het essentiële: een zacht gezuurd deeg gekruid met extra vierge olijfolie en grof zout, om te eten als smakelijk aperitief, vergezeld van vleeswaren, of - zoals soms gebeurt in Ligurië - als ontbijt, met melk of Cappuccino . De juiste combinatie? Het kan een glas witte wijn zijn, of een biertje dat de heerlijke eenvoud van deze traditionele focaccia kan versterken. 

De keuze kan op één vallen licht en niet erg bitter bier, zoals een Voorraad, of op een meer volle en bittere smaak, zoals die van bleke dubbele mouten of witte ales, uitstekend voor het reinigen van de mond van de sappigheid en vettige textuur van de Genuese focaccia. 

 

Het beste bier voor mediterrane focaccia

 

Mediterrane focaccia

 

Gewaardeerd over de hele wereld, komen mediterrane smaken tot leven in tal van gastronomische bereidingen van het schiereiland. Pasta voorgerechten, heerlijke hoofdgerechten, maar vooral pizza's en focaccia's. Liefhebbers van deze culinaire tradities kunnen (letterlijk) brood voor hun tanden vinden in de focaccia uit Bari, oorspronkelijk uit Altamura en de trots van Zuid-Italië

Ook hier heerst de eenvoud: een gerezen deeg van meel, griesmeel en aardappelen, gekookt en op smaak gebracht met extra vierge olijfolie, tomaat en Bari-olijven. Intense smaken dus dat variërend van de zuurgraad van de tomaat tot de sappigheid van de olijf, perfect om vergezeld te gaan van een fris drankje, nog beter als van een ambachtelijk bier. 

Le pizza's en focaccia met tomaten worden beïnvloed door bittere bieren en worden juist versterkt door zoete bieren. U kunt er dus voor kiezen Weissbier of Belgische Blanche - zoals gekruid "Dynamiet" bier - gekenmerkt door een omhullende maar niet erg complexe smaak. Zelfs een Lager past goed bij de zoute tonen van de olijven: licht, dorstlessend en uitstekend geschikt om het gehemelte te reinigen van intensere smaken.

Vergeet niet de pittige bieren, nog lekkerder met een vleugje chili: deze kunnen goed samengaan met de binomiaal tomaat en olijven, om de mediterrane smaken te versterken en een verrassende gastronomische ervaring te creëren. 

 

Focaccia met kaas en vis: welke bieren kies je?

 

Bij de meesten is nu bekend hoeveel combineer bier en focaccia is de beste keuze voor een uitstekend diner of aperitief, maar weinigen kunnen dat trouw bier en kaas tot in de perfectie, vanwege de aromatische complexiteit van sommige zuivelproducten en het grote aantal soorten bier dat in omloop is. Het potentieel is echter enorm: wanneer men wordt geconfronteerd met een kaas met een delicate of meer uitgesproken smaak, is er altijd de juiste fles, waarvan de combinatie zintuiglijke affiniteiten of boeiende contrasten tot leven brengt. 

Onder de bekendste kaasfocaccia's van de Italiaanse gastronomische traditie valt die ene op Ligurische Recco focaccia, versierd met het IGP-oorsprongsmerk sinds 2012. Soms geconsumeerd met toevoeging van gezouten vlees, wordt het vaker gevuld met groei van Ligurische oorsprong, die door de eeuwen heen - in overeenstemming met het BGA-keurmerk - de buitenregionale stracchino heeft vervangen. 

De beste combinatie met deze smakelijke gevulde focaccia zijn verfrissende en in wezen lichte bieren, die de verse kaas kunnen versterken. A Pilsner, bijvoorbeeld zoals de Bitburger Premium Pils bierof één verfrissend Pale Ale (Caesar is daar een goed voorbeeld van), A Weissbier, een bier Seizoen, of meer zure soorten zoals Lambiek

Het is echter niet alleen het prachtige Ligurië dat heerlijke focaccia biedt. Verderop in de laars biedt het Siciliaanse grondgebied intense smaken dankzij de Messina focaccia, met zijn zachte deeg en de vulling van gehakte tomaten, escarole, ansjovis en tuma kaas. Vis en oude kaas zijn de twee ingrediënten met de sterkste smaak, te versterken met het juiste bier. De Siciliaanse tuma - geproduceerd met schapenmelk - heeft een delicate smaak door de korte rijping en past goed bij de bieren die meer geschikt zijn voor verse kazen.

Zelfs het combineren van bier en focaccia met ansjovis kan enorm veel voldoening geven: de intense smaak van ansjovis vraagt ​​om een ​​volmondig bier met een bittere nasmaak, zoals Weizen, le double malt of le Trappisten bieren

 

Waar wacht je op? Vertrouw op de experts van Svinando en kies het bier om te combineren met je favoriete focaccia!

 

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp