Nederlands België BESTEL VIA DE TELEFOON: +32 080029990
KIES DE TAAL NL FR Blog
KIES DE TAAL NL FR
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

Brandy, Cognac en Armagnac: kenmerken en verschillen

Vergelijking van beroemde geesten

Brandy, Cognac e Armagnac: caratteristiche e differenze

Brandy, Cognac en Armagnac Sono drie van de bekendste soorten Brandy, een type van wijn distillaat die de wereld veroverde. Maar wat onderscheidt hen van elkaar? Beroemde drie spiritualiën ter vergelijking: van de oorsprong tot het gebruik in dranken, via de productiemethoden.

 

Brandewijn ontdekken

 

De naam komt van de afkorting van het Engels brandywine, zelf vertaald uit het Nederlands brandewijn, Dat wil zeggen, verbrande wijn. De eerste literaire bewijs van de term dateren uit 1622 in verschillende Engelse toneelstukken.

Universeel gebruikte benaming, de Brandewijn is de generieke naam van de brandewijn verkregen uit de distillatie van wijn na een periode van vat verouderingongeacht de geografische oorsprong. Sommige van de meest bekende regio's voor de productie van Brandy Ik ben de Frankrijk, Spanje en 'California. Producten meestal vanaf druiven met rode of witte bessenze komen gerijpt in houten vaten om ze hun karakteristieke smaak en aroma te geven.

De beste brandewijnen worden verkregen uit wijnen met een hoge zuurgraad en niet bijzonder alcoholisch; momenteel is de meest gebruikte wijnstok de Trebbiano, Said Elke Blanc in Frankrijk.

Nobel van oorsprong, een symbool van elegantie en verfijning, de Martell Cognac "Cordon Bleu" Extra Oud het wordt al meer dan honderd jaar beschouwd als een van de beste producten. Van kleur diep ambergeel met koperachtige reflecties, heeft tonen van rijp fruit in de neus, in de mond is het zacht en elegant, met tonen van zoete karamel en vanille. 

 

Hoe wordt brandewijn gemaakt?

 

Brandewijn komt geproduceerd door een proces van distillatie en rijping van wijn of druivenmost. Het destillatieproces bestaat uit het verwarmen van de vloeistof zodat de vluchtige componenten (ethylalcohol en andere stoffen) zich scheiden van de onzuiverheden en geconcentreerd worden. Deze componenten worden vervolgens verzameld en gecondenseerd in een apart vat. Om Brandy te verouderen, worden ze meestal gekozen houten vaten - in het bijzonder rovere – waarin het jarenlang zal rusten. De keuze van het hout is van fundamenteel belang omdat het de smaak van het eindproduct zal beïnvloeden. Tijdens de verouderingsproces, wordt de vloeistof verfijnd en wordt de smaak complexer.

De kwaliteit van Brandy hangt af van het type wijn of druivenmost dat wordt gebruikt, de destillatietechniek en de duur van de rijping. De beste brandewijnen zijn jarenlang gerijpt en zijn meestal erg duur.

 

Hoe brandewijn te drinken?

 

hoe cognac te drinken

Over het algemeen geconsumeerd als spijsverteringssysteem na de maaltijd o meditatie destillaat, Brandewijn gaat soms gepaard met een goed kwaliteit sigaar of door sommigen stuk donkere chocolade. Dat niet alleen: in Italië en Spanje wordt het ook voor gebruikt zet de koffie vast.

Het wordt meestal binnen geserveerd ballon- of borrelglaasjes, meestal in de vorm van een afgeknot ei; beter nog, als je ervoor kiest verfijnd tulpglas.

Om de aroma's van deze drank niet te bederven, als hij zacht geproefd wordt, het mag nooit worden verwarmd of verdund met ijs.

Voor iedereen die een schatter is van mixologie, aan de andere kant is Brandy de hoofdrolspeler van sommigen beroemde drankjes zoals Brandy Alexander, Brandy Manhattan en Brandy Old Fashioned.

 

Wat is het verschil tussen Cognac en Brandewijn?

 

Cognac en cognac het zijn beide soorten wijn distillaat, maar er is een belangrijk verschil tussen de twee. Voor cognac betekent een specifiek en bepaald type brandewijn wijdverspreid in Cognacstreek van Frankrijk, gelegen in het westen van Frankrijk en wordt bestuurd door de BNIC, Ie de Bureau Nationale Interprofessionnel du Cognac.

Cognac moet voldoen aan strenge kwaliteits- en productienormen die zijn vastgelegd in de Franse wetgeving, inclusief het gebruik van druiven Chardonnay, Ugni Blanc, Folle Blanche of Colombard en destillatie erin stoom stills.

De rijpingstijd van Cognac varieert van minimaal 30 maanden tot maximaal 10 jaar en is gemaakt in eikenhouten vaten afkomstig uit de bosgebieden van Limousin en Tronçais, verantwoordelijk voor de onmiskenbare amberkleur.

 

Wat is armagnac?

 

deArmagnac is een soort brandewijn geproduceerd in de Franse regio Armagnac, gelegen in het zuidwesten van het land. Het gaat over een van de oudste wijndistillaten ter wereld en wordt geproduceerd door Baco, Colombard, Folle Blanche en Ugni Blanc druiven.

Uit een lange traditie van goede smaak is geboren Grand Armagnac Janneau VSOP, een samenstel van distillaten van verschillende leeftijden, waarvan de jongste minimaal zeven jaar heeft gerijpt in eikenhouten vaten. Het moet worden genuttigd in een grote kristallen bokaal, waar het destillaat de mogelijkheid heeft om in contact te komen met zuurstof, waardoor alle olfactorische sensaties die hij kan doorgeven.

 

Wat is het verschil tussen Cognac en Armagnac?

 

Hoewel beide soorten Brandewijn in Frankrijk worden geproduceerd, Cognac en Armagnac worden in verschillende regio's geproduceerd en hebben verschillende kenmerken in productie en smaak.

Zoals uit de respectievelijke namen kan worden afgeleid, wordt Cognac geproduceerd in het westen van Frankrijk en Armagnac in het zuidwesten, in het gelijknamige graafschap, bijna op de grens met Spanje.

L'Armagnac is veel ouder, werd honderden jaren vóór Cognac geproduceerd, aangezien het de eerste Franse Brandy is.

Als voor beide worden gebruikt druiven met witte bessen, de Cognac vereist maar één soort, terwijl ze voor Armagnac meestal gemengd zijn trossen van drie verschillende wijnstokken.

Ook de destillatiemethode is anders: dubbel en in stoomketels voor de Cognac, enkele en in vuurketels voor de broer Armagnac.

Cognac om te heten dus het moet leeftijd minimaal 24 maanden, terwijl de Armagnac Disciplinaire geen verplichtingen oplegt, zo niet i 12 maanden vereist voor het VS-label, Very Special, dat de meest waardevolle kwaliteit aangeeft.

Eindelijk, de voldoening van de Cognac is delicaat en zacht, terwijl de Armagnac robuuster en geconcentreerder aankomt.

 

 

Voor een onvergetelijk einde van de maaltijd, ontdek de selectie van Brandy, Cognac en Armagnac die voor u is ontworpen door de experts van Svinando!

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp