Nederlands België BESTEL VIA DE TELEFOON: +32 080029990
KIES DE TAAL NL FR Blog
KIES DE TAAL NL FR
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

Piemontese keuken, welke wijnen passen bij typische gerechten?

Piemonte, land van eten en wijn

Cucina piemontese, quali sono i vini da abbinare ai piatti tipici?

Beroemd om zijn smakelijke en gevarieerde keuken die omvat niet alleen platen vlees, Maar ook pasta, rijst en kazen, The Piëmont is het land van bekende wijnen. Kom op grote rode hoe Barolo e Barbera naar wit Gavivoorbij komen bubbels uit de Alta Langa, zijn talrijk combinaties van wijn en spijs die een vermelding verdienen.

 

Wijnen om te combineren met Piemontese hapjes

 

La Piemontese keuken is een van de rijkste en lekkerste van Italië, met een traditie die teruggaat tot de Middeleeuwen en die door de eeuwen heen is verrijkt dankzij de invloeden van verschillende culturen en volkeren, gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan ingrediënten en bereidingen…beginnend vanaf starters. Onder de meest bekende gerechten vallen zeker de Vitello Tonato, koude kalfslapjes geserveerd met een saus op basis van tonijn, kappertjes, ansjovis en mayonaise, en de Bagna cauda, een hete saus gemaakt met ansjovis, knoflook, olie en boter, geserveerd met rauwe groenten.

 

Il wijn om te combineren met kalfsvlees met tonijnsaus een jong en lichtrood, As de Dolcetto d'Asti DOC "Piandelprete" 2021. Om jong van te genieten, is het een wijn uit het Asti-gebied, een traditionele rode wijn die wordt gekenmerkt door een matige zuurgraad, met tonen van framboos en kersen. Voor degenen die daarentegen de voorkeur geven aan bubbels, is niets beter dan Klassieke Methode Piemonte DOC Brut, een blend van Pinot Noir en Chardonnay in gelijke mate.

 

Welke wijn past bij de Piemontese bagna cauda? Voor perfecte match met dit typische Piemontese gerecht, is het aanbevolen dat u kiest voor een minerale witte wijn, die de rijkdom van de saus en groenten kan contrasteren en het gehemelte verfrist. Tussen Piemontese witte wijnen, u kunt kiezen voor een Roero Arneis of Gavi, elegant en uitgesproken aromatisch.

 

Piemontese voorgerechten: de wijnen om uit te kiezen

 

Piemonte kan bogen op een rijke selectie van typische voorgerechten met een sterke en beslissende smaak, in staat om het gehemelte volledig te bevredigen. Gebruikelijk gevuld met vlees en gekruid met boter en salie, The plin agnolotti ze hebben er een nodig wijn in staat breng de smaak in evenwicht intens van vlees en boter. Om de combinatie van de smaken van de lokale keuken en de wijnbouw te versterken, kan de keuze vallen op de Barbaresco DOCG "Het huis op de heuvel", voor wie houdt van de elegantie van de beste Nebbiolo di Barbaresco. Deze wijn is de vrucht vanassemblage van Nebbiolo-druiven afkomstig van verschillende percelen in de meest interessante gebieden van de appellatie. De tannines zijn zoet en goed geïntegreerd, terwijl de afdronk lang is, met een nasmaak van aardbei en vanille.

 

Typische pastavorm van de regio, i tajarijn ze lijken erg op spaghetti, maar hebben een zachtere textuur dankzij de aanwezigheid van eieren in het deeg. ik ben een traditioneel gerecht en zeer gewaardeerd in de Piemontese keuken, en worden vaak geserveerd bij speciale gelegenheden of op lokale festivals. In vergelijking met de te combineren wijn hangt de keuze natuurlijk af van de specerij waarmee je het gerecht hebt verrijkt: Truc d'Alba voor de vleessaus, Sauvignon voor boter en salie, Barolo voor boter en truffel.

 

Belangrijke wijnen voor Piemontese hoofdgerechten

 

Piemontese gemengd gebakken

 

Wanneer het gaat om tweede typische Piemontese gerechten, natuurlijk is de hoofdrolspeler de vlees. De gestoofd in Barolo is gebaseerd op rundvlees gestoofd in Barolo-wijn, op smaak gebracht met aromatische kruiden en specerijen. Voor het combineren met wijn wordt aanbevolen om een ​​te kiezen gestructureerde rode wijn van goede kwaliteit, in staat om de intense smaken van gestoofd vlees te versterken, zoals Barolo "Le Coste di Monforte" DOCG 2018, met een rijk en diep bouquet. Het is geen toeval dat het wordt gedefinieerd als de "Koning der wijnen en de wijn der koningen", het komt uit één pure verwerking van Nebbiolo-druiven, zoals vereist door de strikte productievoorschriften.

 

Zeer gewaardeerd in de regionale keuken, dankzij de combinatie van delicate en knapperige smaken, de Piemontese gemengd gebakken bestaat uit een mengsel van gebakken groenten en vlees in beslag. De groenten die meestal worden gebruikt voor gemixte friet zijn courgettes, artisjokken en salie. Wat betreft het vlees, de fassona, een typisch runderras uit de streek, in blokjes gesneden en samen met groenten gebakken in beslag. Welke wijn past goed bij Piemontese gemengde friet? De wijn die bij dit gerecht moet worden gekozen, is een andere grote hoofdrolspeler van deze regio: de Barbera, het frisse rood dat jarenlang als te rustiek werd beschouwd om de meest elegante lunches te begeleiden, maar dat dankzij de inzet van gepassioneerde producenten in de loop der jaren geleidelijk zijn eigen speciale ruimte heeft weten te veroveren.

 

 

Na deze reis om de keuken van deze regio te ontdekken, moet je het gewoon doen kies de beste wijnen om te combineren met typisch Piemontese gerechten die voor u zijn geselecteerd door de experts van Svinando!

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp