Nederlands België BESTEL VIA DE TELEFOON: +32 080029990
KIES DE TAAL NL FR Blog
KIES DE TAAL NL FR
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

Vrouwendag: 5 wijnen voor een bijzonder diner

Van Barolo tot Vermentino, om te proosten met vrienden

Festa della Donna: 5 vini per una cena speciale

La Vrouwendag is een speciale gelegenheid om vrouwen en hun bijdrage aan de samenleving te vieren, die jaarlijks wordt gehouden op de8 maart over de hele wereld. Dit is een kans waarmee je de aandacht kunt vestigen op een hele reeks verwante kwesties, misschien een dag doorbrengen met andere vrouwen, ervaringen delen en empathie en solidariteit tonen. Voor wie een speciaal diner in het gezelschap van vrienden voor het leven, de keuze van wijn recht kan zeker een verschil maken.

Of het nu gaat om een ​​aperitief, een vlees- of vismenu, hier zijn 5 perfecte wijnen voor een bijzonder diner op Vrouwendag.

 

Prosecco, elegant en verfijnd

 

Italiaanse mousserende wijn voornamelijk geproduceerd in Veneto, de Prosecco vertegenwoordigt Italiaanse excellentie over de hele wereld. Met een strogele kleur en een fijne en aanhoudende perlage wordt hij beschouwd als de ideale wijn om een ​​feestdag te vieren. In de neus kunnen hints van rijp fruit worden waargenomen, vergezeld van bloemige tonen van acacia en blauweregen. Veelzijdig en geschikt om vele gerechten te begeleiden, het past goed bij voorgerechten, lichte voorgerechten en vegetarische gerechten. Aangenaam en lonend, de  "Lido" Prosecco DOC Brut het wordt geproduceerd met Glera- en Chardonnay-druiven. Prosecco met een aangenaam gastronomisch karakter, perfect om niet alleen een aperitief te begeleiden, maar ook bij een vis menu.

 

Rosé Aglianico, daadkrachtig en evenwichtig

 

 rosé Aglianico

Gestructureerd, hartig, persistent en evenwichtig voor een bijzonder diner: "Ephyra" Campania BGA Aglianico Rosato 2021 het is gemaakt van 100% Aglianico-druiven, geoogst half september wanneer ze perfect rijp zijn. In het glas kunnen we een wijn waarderen met een lichtroze en koperachtige kleur, verrijkt met hints van rood fruit, kersen, citrus, witte pruimen en appel. Uitstekend in combinatie met zowel voorgerechten van vlees als vis, in de afdronk heeft het een vleugje tannine die de frisheid accentueert.

 

Barolo, een Piemontese rode wijn met structuur

 

Voor een bijzonder diner op basis van vlees is er niets lekkerder dan het speerpunt van de Piemontese wijnen, The Barolo, een van de beroemdste en meest prestigieuze Italiaanse wijnen, speciaal geproduceerd in het Langhe-gebied. Intense granaatrode kleur verrijkt met oranje reflecties, de neus geeft hints van bessen, pruimen en kersen vrij. In de mond is het een volle en tanninerijke wijn, met levendige zuren en een lange aromatische persistentie. Barolo is van grote waarde en verfijning en past goed bij rood vleesgerechten, wild en oude kazen. Een voorbeeld hiervan is de Barolo DOCG "Lecinquevigne" 2018, een wijn van grote complexiteit en diepte.

 

Zoals alle volle rode wijnen, moet Barolo worden geserveerd a kamertemperatuur en het moet gebeuren minstens een uur decanteren alvorens te worden geproefd, om de reuk- en smaaktonen te verbeteren.

 

Vermentino, een wit uit de zee

 

Vooral wijdverbreid in de zeegebieden, de Vermentino het is een witte druivensoort die aanleiding geeft tot bijzonder intense en aromatische wijnen, met een goede balans tussen zuurgraad en sappigheid. Het werd geboren aan de zuidkust van Sardinië "Lugore" Vermentino Sardinië DOC, een traditioneel en modern wit tegelijk. Met een strogele kleur biedt het in de neus aroma's van witte bloemen, aromatische kruiden en mediterrane struikgewas, in de mond drukt het een interessant en aangenaam fris boeket uit. De combinatie met hoofdgerechten van gegrilde vis is interessant, perfect voor wie wil genieten van traditionele sushi.

 

Laat je begeleiden door de experts van Svinando en kies de perfecte wijn voor Vrouwendag!

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp