Nederlands België BESTEL VIA DE TELEFOON: +32 080029990
KIES DE TAAL NL FR Blog
KIES DE TAAL NL FR
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

Vegetarisch Paasmenu: welke wijnen erbij?

Alternatieve paasrecepten en combinaties

Menù di Pasqua vegetariano: quali vini abbinare?

La Pasen staat voor de deur en in de hoofden van de meer georganiseerde komen al enkele ideeën voor het menu naar boven wijnen om te combineren met paasgerechten. Voor wie een kleine afwisseling wil van de meer klassieke gerechten, of voor wie aan een vleesvrij dieet is begonnen, zijn er tal van alternatieven voor een lekkere lunch.

Naast het bereiden van voedsel is het echter belangrijk om te weten wat zijn de wijnen best voor een vegetarisch paasmenu, om uitzonderlijke combinaties te creëren. Hier zijn enkele ideeën voor iedereen!

 

Vegetarisch Paasmenu: de beste wijnen om mee te beginnen

 

Door sommigen beschouwd als de lekkerste gang van het hele menu, deantipasto het bevredigt de ogen en de maag, stilt de hints van honger en opent lunches en diners met de eerste lekkernijen. In het vegetarische Paasmenu geen gebrek aan aperitieven op basis van kaas en groenten, zoals de noot Pasqualina-taart. Deze hartige taart van Ligurische oorsprong (maar nu wijdverbreid en gewaardeerd in heel Italië) bestaat uit ricotta, spinazie en de altijd aanwezige eieren, waarvan de smaak kan worden versterkt door een aromatische witte wijn, zoals een veelzijdige Vermentino van Sardinië DOC 2021, een Sauvignon of een Chardonnay.

Ook op de tafels van paaslunches - vooral die van Midden-Italië - kom je de combinatie tussen tegen tuinbonen en pecorino, typisch voor de lenteperiode. De licht bittere smaak van de verse tuinbonen en het contrast dat wordt gecreëerd door de vettere textuur van de gezouten pecorinokaas kan vergezeld gaan van een wijn die het gehemelte kan verfrissen en reinigen, zoals een Frascati, gekenmerkt door bloemige noten.

Tot slot, voor degenen die eenvoudige ideeën willen voor een vegetarisch paasmenu, is er geen tekort aan pretzels en kaasplankjes. De beste combinaties om te maken met deze aperitieven omvatten de Chianti voor schapenkazen, de Trainer of Riesling voor zachte kazen, de kleine pas voor blauwe kazen zoals Gorgonzola en Roquefort en een goed gestructureerde rode - zoalsAmarone della Valpolicella voor lang houdbare producten.

 

Voorgerechten, hoofdgerechten en bijgerechten: elk gerecht heeft zijn eigen wijn

 

Er zijn wijnen die de hele lunch kunnen begeleiden en heel goed van gerecht naar gerecht kunnen springen, zoals de Primitivo van Manduria of een klassieker Barolo, terwijl andere een meer zorgvuldige combinatie vereisen.

U kunt met Pasen geen vegetarisch menu organiseren zonder de traditionele en heerlijke pastagerechten, of het nu gaat om cannelloni, lasagne of gebakken pasta. De Nebbiolo DOC, met zijn fruitige tonen en volle textuur, past perfect bij alles wat is verse deegwaren, terwijl voor een meer verfijnde combinatie met een vegetarische vulling - bijvoorbeeld op basis van ricotta e spinaci - je kunt wedden op een droge wijn, met bloemengeuren. Un Claret DOC het zal geweldig werk doen.

Het frisse en kleurrijke Paas-vegetarische menu kan uit verschillende ingrediënten worden samengesteld, uitstekend voor beide hoofd gerechten dan voor heerlijke bijgerechten.

Een van de meest populaire en wijdverbreide zijn de eieren - hardgekookt, zachtgekookt, gepocheerd of gebakken - en asperges. De eerste kan worden geproefd samen met een Vermentino Tuscan, vol en aanhoudend, of een Sauvignon, aromatisch en zuur. Asperges daarentegen, zowel wit als groen, zijn op hun best wanneer ze vergezeld gaan van een geurige en in wezen zoete wijn, zoals"Aristos" Sauvignon Zuid-Tirol DOC).

 

Wat te drinken bij paaskoekjes

 

zeiden de ouden Last but not least, en zelfs met Pasen is het toetje de zogenaamde kers op de taart.

De Italiaanse traditie zit vol met smakelijke paassnoepjes, maar er is niets dat deze feestdag beter weergeeft dan de beroemde colomba. Een plakje volstaat om iedereen het eens te maken, zeker als het vergezeld gaat van een passende wijn. Een voorbeeld is de Moscato d'Asti DOCG, tegelijkertijd geurig en delicaat, in staat om de zoetheid van de duif in evenwicht te brengen. Met deze wijn kan het vegetarische paasmenu tot een waardige afsluiting komen!

Voor wie de maaltijd liever afsluit met een heerlijk plakje Napolitaanse pastiera, de meest geschikte wijn voor dit traditionele Zuid-Italiaanse dessert is a kleine pas, dat trouwt met ricotta en het versterkt met zijn fruitige tonen van abrikoos en vijg.

Zonder Pasen is er tenslotte geen Pasen chocolade-ei. Of ze nu worden genuttigd zodra ze worden geopend of de volgende dagen worden geconsumeerd, het is het rood dat de intense smaak van cacao het best versterkt: proef het gewoon met een slokje cacao. Barolo, van Primitivo van Manduria of bij een volle Portugese wijn zoals een Port Grahams The Tawny, om een ​​poëtische ervaring voor het gehemelte te creëren.

 

 

Mis de kans niet om uw vegetarisch paasmenu nog specialer te maken met de wijnen die voor u zijn geselecteerd door de experts van Svinando!

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp