Nederlands België BESTEL VIA DE TELEFOON: +32 080029990
KIES DE TAAL NL FR Blog
KIES DE TAAL NL FR
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

Typische gerechten van Vastenavond: wijnen om te drinken tijdens Carnaval

Van voorgerecht tot hoofdgerecht, de wijn om uit te kiezen

Piatti tipici del Martedì Grasso: i vini da bere a Carnevale

van Carnavalssnoepjes en bijpassende wijnen er is al veel over gepraat: tussen geklets, tortelli en St. Joseph-roomsoesjes zit gegarandeerd vol suiker. Maar de traditie het is ook samengesteld uit tal van hartige gerechten om gezinslunches op te vrolijken. Wat eet jij tijdens carnaval? van Veronese gnocchi alle Sorrento-pizza, alles is klaar voor het feest ... alleen ontbreekt i wijnen te combineren met typische carnavalsgerechten!

 

Wijnen om te combineren met carnavalshapjes

 

We vertrekken vanuit Noord-Italië, met name uitZuid-Tirol, waar de carnavalstraditie voorziet in de voorbereiding van de “Smacafam”, een hartige taart waarvan de naam is samengesteld "smak" wat betekent het "doden" e "Fam" wat natuurlijk "honger" betekent en verwijst naar de gewoonte van de houthakkers om dit aperitief tijdens vakanties te bereiden en te consumeren. De ingrediënten ze zijn wit of boekweitmeel, olie, melk en eieren voor het deeg; Lucanica worst en reuzel, eerder bruin in een pan, voor de vulling. Het mengsel wordt vervolgens onder de as gekookt tot het eruitziet als een zachte taart, licht geroosterd aan de oppervlakte en geconsumeerd als enkel gerecht samen met groenten zoals rapen.

Voor zo'n rijk gerecht heb je natuurlijk een rode wijn in staat om reinig het gehemelte van de vettigheid van de ingrediënten. groot inheemse bergwijn, The Teroldego IGT Wijngaarden van de Dolomieten Sellaronda het is een Trentino-wijn met een internationale uitstraling, met de geur van rijp fruit omgeven door kruidige tonen die voortkomen uit de rijpingsfase.

Het is tijdens de feestdagen dat de bel keuken valt nog meer op met zijn lekkernijen en brengt onder vele gerechten de Sorrento Carnaval-pizza, een rustiek die in deze periode te proeven is en die erg op lijkt “chinese pizza” Napolitaans. Het is een gastronomische traditie aanwezig op Sorrento-tafels en die verschilt van de rustieke Napolitaanse doordat het wordt bereid met de kruimeldeeg. Hoe het “Smacafam”, het belangrijkste ingrediënt is de worst, in dit geval vergezeld van pijnboompitten en rozijnen. Ook in dit geval hebben we te maken met een bijzonder smakelijk gerecht, dat er goed bij past bubbels.

 

Carnaval voorgerechten en wijnen om uit te kiezen

 

Als je denkt aan de carnaval jij denkt aan Venetië! De Venetiaanse hoofdstad herbergt misschien wel de beroemdste kostuumparade van heel Italië; ze is echter niet de enige: Verona, de thuisbasis van Romeo en Julia, is ook de locatie van een van de oudste carnavalsoptochten in Italië. De gevierde wordt gehouden op de laatste vrijdag van de feestdag Bacanal del Gnoco, opgericht door Tommaso da Vico voor eenvoudig voedsel uitdelen aan de armen zoals brood, kaas, boter en.…dumplings. Tegenwoordig worden ze op de klassieke manier bereid recept voor aardappelgnocchi en op smaak gebracht met de pastissada, een stoofpotje van paardenvlees, rode wijn en ui; de op wit gebaseerde versie is ook uitstekend boter, parmezaan en salie. Welke wijn drink je bij aardappelgnocchi? Het antwoord is een rood met een goede structuur, zoals een Chianti of, om thuis te spelen, a Valpolicella DOC.

Il Modica minestrone gooit de schema's van de traditionele hete soep omver, omdat er een veel smakelijker ingrediënt in zit dan groenten: de varkensreuzel, ontdaan van de schil en grof in kleine stukjes gesneden. Terwijl het recept ooit de toevoeging van andere stukken vlees vereiste, ontbraken nooit aardappelen, tuinbonen en groene bladgroenten tussen de groenten. Welke wijn te drinken bij Modica minestrone? Een vers Siciliaans wit!

 

Gehaktballetjes met saus: het klassieke hoofdgerecht van Carnaval

 

De variaties zijn eindeloos, elk recept heeft zijn eigen geheime ingrediënt, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: goedheid! Nou ja, de jus gehaktballen behoren tot de seconden carnaval – en niet alleen – wijdverspreid en gewaardeerd in heel Italië. Daar gehakt (optionele worst) geeft een unieke smaak, terwijl brood en kaas ze zullen spelen op smaak en zachtheid. Rond, lekker en sappig, de jus gehaktballen ze zijn het klassieke recept van het hart, in staat om speciale momenten op te roepen. Voor een gerecht vol herinneringen heb je dus een makkelijk drinkbare rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon.

 

Waar wacht je op? Kies je favoriete wijn om te combineren met typische carnavalsgerechten: de experts van Svinando hebben de beste labels voor je geselecteerd!

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp